Tips voor een geslaagd kerstetentje | Recepten.be Tips voor een geslaagd kerstetentje | Recepten.be

 

Recept - Tips voor een geslaagd kerstetentje

Tips voor een geslaagd kerstetentje
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (4 votes cast)

Ben jij dit jaar de gastheer of -vrouw met Kerstmis? Vooral blijven ademen… Hieronder vind je 5 tips om jouw feestje vlot, lekker en stressloos te laten verlopen!

  • Maak een goede planning.

Bedenk enkele dagen op voorhand wat je wil maken. Maak daarbij een lijstje met alle benodigheden, materialen en ingrediënten. Ga best niet pas de dag zelf al je inkopen doen. Stel dat er dan nog iets ontbreekt dat je in een speciale winkel moet halen, dan kan dat onnodige stress met zich meebrengen. Beter voorkomen dan genezen dus!

  • Vraag na of er iemand allergieën of bepaalde dieetwensen heeft

Misschien is die ene nicht plots vegetariër geworden of heeft jouw oom ontdekt dat hij een glutenallergie heeft. Stel de vraag op voorhand, zo kom je niet voor verrassingen te staan en kan je eventueel een alternatief gerecht klaarmaken.

  • Maak lekkere, maar vrij eenvoudige gerechten.

Maak het jezelf niet te moeilijk, maar zorg natuurlijk wel dat je gerechten vers en lekker zijn. Voorzie om te beginnen een aperitiefdrankje. Wees origineel en maak bijvoorbeeld zelf glühwein of een romantische kerstcocktail. Zo zit de sfeer meteen goed en kan het niet meer misgaan. Als kerstvoorgerecht is soep altijd een goed idee, want het is licht en gemakkelijk. Ga voor het hoofdgerecht voor iets feestelijk maar eenvoudig. Jouw gasten komen niet voor indrukwekkende, complexe gerechten maar vooral voor de gezelligheid! Wat denk je bijvoorbeeld van deze parelhoen op grootmoeders wijze?

  • Maak verschillende gerechten op voorhand klaar.

Bereid je de dag zelf zo goed mogelijk voor. Je kan soep bijvoorbeeld tot 3 uur op voorhand maken en warm bewaren in een thermoskan. Ook het dessert kan je perfect dagen op voorhand maken. Hetzelfde geldt voor saus. Die hoef je dan op het moment zelf enkel nog op te warmen.

  • Voorzie leuke, maar betaalbare kerstdecoratie.

Zorg voor leuke kerstdecoratie, kook- en tafelgadgets maar betaal je er ook niet blauw aan. Bij Hema kan je bijvoorbeeld leuke kaarsen, kerstboompjes en -verlichting kopen voor maar enkele euro’s. En bij Fun vind je superoriginele servetten, onderzetters, glazen en tassen. Ook hier zijn de prijzen tijdens de kerstperiode tijdelijk uitzonderlijk laag.

Nog meer inspiratie nodig?

Tips voor een geslaagd kerstetentje, 3.8 out of 5 based on 4 ratings

Speak Your Mind

*