Tips voor de mooiste tafeldecoratie voor jouw diner | Recepten.be Tips voor de mooiste tafeldecoratie voor jouw diner | Recepten.be

 

Recept - Tips voor de mooiste tafeldecoratie voor jouw diner

Tips voor de mooiste tafeldecoratie voor jouw diner
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Of je nu een doorgewinterde gastheer bent of voor het eerst een diner organiseert, de kunst van tafeldecoratie kan het verschil maken tussen een ‘gewoon’ etentje en een onvergetelijke avond. Je wilt natuurlijk dat jouw diner herinnerd wordt om zijn heerlijke gerechten, de verfijnde smaak en oog voor detail. Hier lees je enkele tips om jouw dinerfeest naar een hoger niveau te tillen met prachtige tafeldecoratie.

Zorg voor een persoonlijke touch

Zorg voor een onvergetelijke indruk met een persoonlijke touch. Niets is leuker dan dat het direct herkenbaar is dat mensen bij jou op diner zijn. Je kunt bijvoorbeeld persoonlijke bierviltjes bedrukken met een grappige quote, een persoonlijke boodschap voor je gasten of presenteer hierop zelfs het menu van de avond. Een leuk grapje of persoonlijke anekdote kan een glimlach op het gezicht van je gasten toveren! 

Dit kan natuurlijk niet alleen met bierviltjes, maar ook met een mooi servet of een ander decoratie item. Zo’n persoonlijke touch geeft gasten iets om over te praten, wat ze later ook kan herinneren aan deze speciale avond. Zo’n viltje is dus een geweldige manier om jouw eigen stempel op het feest drukken. Tegelijkertijd is het ook nog eens functioneel om kringen op de tafel te voorkomen. 

Kies passend servies

Naast een persoonlijke tint staat of valt de basis van een goede tafeldecoratie met een prachtig servies. Je kunt bijvoorbeeld een thema kiezen om deze onderdelen mee te matchen.

Kies bij een herfstachtig thema voor bont en elegant aardewerk, of ga voor een rustige en klassieke basis met prachtig wit porselein om de tafel te dekken. Vanuit dit thema kun je vervolgens de rest van de decoratie op het servies afstemmen.  

Combineer het servies bijvoorbeeld ook met bijpassend bestek of chique kristallen glazen voor een feestelijk geheel. Denk na welk publiek je over de vloer krijgt en pas de stemming van jouw thema en het servies hierop aan. Uiteindelijk wil je ook dat je gasten zich comfortabel voelen bij jouw etentje.

Bloemen en kaarsen als sfeermakers

Voeg bloemen en kaarsen toe om de tafel echt tot leven te brengen. Je kunt kiezen voor frisse bloemstukken in vrolijke kleuren, of ga juist voor natureltinten voor een elegante touch. Het is maar net welke combinatie passend is bij jouw eerder bedachte thema. 

Met kaarsen in kandelaars voeg je een warme gloed toe aan het geheel om de tafeldecoratie af te maken. Tevens kun je hierdoor de grote verlichting uitlaten en valt er een sfeervolle verlichting over de tafel heen. Je kunt hierbij eventueel ook voor geurkaarsen kiezen met subtiele aroma’s. Wist je dat dit je eetlust kan opwekken? Met zo’n klein verschil zullen de gasten nóg meer smullen van jouw kookkunsten. 

Eenvoud siert

Voordat je nu denkt dat je alle toeters en bellen uit de kast moet halen; het is belangrijk om niet te overdrijven. Overvloed aan decoratie kan overweldigend zijn en zal de focus van het lekkere eten en het gezelschap afleiden. Houd het daarom elegant en in evenwicht zodat de tafeldecoratie een aanvulling is op de algehele ervaring. 

Houd te allen tijden jouw tafelgasten in het achterhoofd om een sfeervolle setting te creëren. Door hier de tafeldecoratie op af te stemmen kun je een onvergetelijke gebeurtenis creëren waar zij nog lang over zullen napraten. Het is tijd om jouw innerlijke gastheer of gastvrouw naar boven te halen. Veel plezier en eetsmakelijk!

Speak Your Mind

*