Tips om snel en gezond te koken: bespaar niet op je gezondheid! | Recepten.be Tips om snel en gezond te koken: bespaar niet op je gezondheid! | Recepten.be

 

Recept - Tips om snel en gezond te koken: bespaar niet op je gezondheid!

Tips om snel en gezond te koken: bespaar niet op je gezondheid!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

We kennen allemaal wel van die dagen waarop we totaal geen zin en/of tijd meer hebben om te koken. Vaak wordt het dan een snelle hap. Meestal is dat ook niet de gezondste maaltijd. Een kant-en-klare maaltijd uit de supermarkt is snel gehaald of je haalt even snel een pizza of wat friet af. Makkelijk, snel en lekker. Dat wel. Maar echt gezond is het niet. Incidenteel is dit natuurlijk geen enkel probleem, maar het moet niet structureel gebeuren. Dan kan dit toch grote gevolgen gaan hebben voor de gezondheid. Tijd besparen mag, maar bespaar niet op de gezondheid. 

Maar hoe pak je dit soort dagen dan wél aan? Hoe zorg je ervoor dat je iets snel op tafel kunt zetten? Iets wat ook nog eens heel gezond is? In dit artikel zetten we enkele tips op een rij. 

Gezonde kant-en-klare maaltijden 

Wist je dat er ook veel gezonde kant-en-klare maaltijden verkrijgbaar zijn? En nee, dan bedoelen we niet de maaltijden uit de supermarkt. Deze zitten vaak bomvol conserveringsmiddelen, zout en suiker. Hierdoor zijn het ware caloriebommetjes die ook nog eens weinig voedingsstoffen opleveren. 

Op factormeals.be zijn echter verse en bovenal gezonde kant-en-klare maaltijden verkrijgbaar. Deze maaltijden zijn niet alleen heerlijk, maar bevatten ook nog eens alle voedingsstoffen die je nodig hebt. Ze worden vers gemaakt in samenwerking met enkele chefs. Op die manier wordt er wekelijks een geheel nieuw en gezond weekmenu bedacht. Een goede manier om snel te genieten van een heerlijke, gezonde maaltijd. Handig voor de dagen waarop je weet dat je tijd tekort komt. 

Een goed gevulde vriezer 

De vriezer is je beste vriend op drukke dagen. Zorg ervoor dat je op de momenten dat je wel genoeg tijd hebt om te koken, direct ook een extra portie maakt. Maak je bijvoorbeeld pasta? Maak dan extra saus en vries dit in. Zo hoef je op drukke dagen niet lang in de keuken te staan. Je hoeft enkel de saus te ontdooien, wat pasta te koken en er kan gegeten worden. Een gevulde vriezer is dan ook echt goud waard voor de meeste drukke gezinnen. 

Tref in de ochtend al de nodige voorbereidingen 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Die uitspraak klopt als een bus. Probeer daarom op de momenten dat er wél meer tijd is, ook wat voorbereidend werk uit te voeren. Snij in de ochtend bijvoorbeeld alvast de groenten voor het avondeten. Wil je een ovenschotel maken? Bereid deze dan al helemaal voor en plaats hem in de koelkast. Zo hoef je hem bij thuiskomst enkel nog in de oven te schuiven. Zo bespaar je jezelf veel tijd en heb je binnen een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel gezet.

Niets mis met salade en brood 

Wees ook realistisch. Lukt het je vandaag simpelweg niet om te koken? Maak het jezelf dan ook niet te moeilijk. Er is niets mis met een lekkere salade, extra veel rauwkost en een lekkere boterham. Morgen weer een dag.

Speak Your Mind

*