Tips om de keuken leuk op te knappen | Recepten.be Tips om de keuken leuk op te knappen | Recepten.be

 

Recept - Tips om de keuken leuk op te knappen

Tips om de keuken leuk op te knappen
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

In een mooie keuken kook je toch veel fijner? Wij vinden in ieder geval van wel. Een keuken die er mooi uit ziet oogt natuurlijk ook veel netter. Al moet je er dan wel zelf voor zorgen dat je alles opruimt na het bakken en braden. Met het opknappen kunnen we dan wel weer een handje helpen. Hieronder vind je allerlei tips om de keuken nog nét iets mooier te maken. 

De muren aanpakken

Als je de muren aanpakt, zul je zien dat er al heel veel gebeurt in de keuken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om door middel van een likje verf de muren op te knappen. Het is dan wel aan te raden om voor een leuk kleurtje te kiezen. Wit kan natuurlijk ook, maar in een keuken waar veel gebakken wordt, is het niet altijd aan te raden. Wit blijft namelijk nooit wit. Mocht je voor verf kiezen, zorg dan in ieder geval voor afwasbare verf. Je weet namelijk nooit waar olie, sauzen of andere resten naar toe spetteren. 

Verder kun je de muren nog opknappen met posters van https://www.photowall.com/be-nl/posters. Daardoor kun je meer sfeer aanbrengen in de keuken, waardoor de ruimte meteen een stuk gezelliger oogt. Dat maakt het koken toch net wat leuker, ook als je er normaal een hekel aan hebt. 

Benut de ruimte goed

In kleinere keukens heb je gewoon minder opbergruimte. De ruimte die je hebt ben je al gauw kwijt aan de opslag van je pannen en je servies. Er blijft dan weinig ruimte over voor al je andere apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan een hakmolen en een blender. Je kunt ze dan bijvoorbeeld kwijt op het aanrecht, maar ook dat heeft niet iedereen z’n voorkeur. Logisch ook want een volgebouwd aanrecht oogt natuurlijk rommelig. Daarnaast kun je dan wel eens plek te kort komen als je gaat koken. 

Een oplossing voor dat probleem zou meer opbergruimte zijn. Deze kun je handig zelf creëren door wat planken aan de muur op te hangen. Daar kun je dan bijvoorbeeld een blender neerzetten of je gebruikt de planken als opslag voor de pannen. 

Een ander idee is om er een soort koffiehoekje van te maken. Zet er een koffiezetapparaat neer met verschillende smaken koffie, verschillende smaken siropen, wat leuke mokken en wat lekkere koekjes. Potjes met melk en suiker erbij. Alleen nog een beetje leuk aankleden en je hebt een kleine koffiebar. Hetzelfde kun je uiteraard doen met thee of warme chocolademelk. 

Uiteraard is het ook essentieel om balans te creëren in de keuken, zodat het ook meteen minder rommelig lijkt. Om dat op te lossen kun je bijvoorbeeld denken om een bepaald kleurthema aan te houden in de keuken. 

Maak er een woonkeuken van

Als je vaak en lang in de keuken staat, kan het nog wel eens saai worden. Iedereen zit binnen voor de tv, terwijl jij geen kant op kunt. Een woonkeuken creëren is dan een oplossing. Op die manier kun je het gezin er meer bij betrekken. Terwijl jij kookt kunnen je kinderen bijvoorbeeld over hun schooldag vertellen.

Door een tafel met stoelen in de keuken te plaatsen, ben je er eigenlijk al. Dit kan in de meeste keukens wel gerealiseerd worden, hoe klein ze ook zijn. In veel gevallen past er heus wel een kleine tafel met stoelen in. Dit kan zowel als je een open keuken hebt, als wanneer deze afgesloten is. 

Uiteraard heb je ook keukens die achter een muur verstopt zitten. Wanneer het geen draagmuur is, kun je ervoor kiezen om de helft eruit te slopen. Op dat geslopen muurtje kun je bijvoorbeeld een bar maken. Dat is bijvoorbeeld een optie voor kleine keukens, want dan kun je aan de bar een kopje koffie drinken. Daarnaast oogt je huis natuurlijk veel groter als je een muur weghaalt. Hierdoor knap je dus niet alleen je keuken op, want de uitstraling van je hele huis verandert.

Speak Your Mind

*