Tijd om weer te aperitieven in de zon | Recepten.be Tijd om weer te aperitieven in de zon | Recepten.be

 

Recept - Tijd om weer te aperitieven in de zon

Tijd om weer te aperitieven in de zon
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Het is weer de tijd van het jaar dat de zon aan het schijnen is. De beste manier om hiervan te genieten is door te aperitieven. Maar hoe zorg je er nu voor dat je aperitief echt onvergetelijk is?

Zorg voor een leuke sfeer

Wat maakt een aperitief echt extra? Muziek! Zorg dus voor de juiste afspeellijst en pas de afspeellijst ook aan aan de muzieksmaak van je gasten, of beter zelfs: aan het thema van je aperitief. Hoe zorg je nu voor een tof thema? Kies voor een 60’s thema, een land waar jullie allemaal fan van zijn of voor een bohemian aperitief op het gras. Kies dus origineel bestek of gepersonaliseerde naamkaartjes die hierbij passen. Houd je een black and white party ? Dan kan je de drankjes en hapjes in die kleuren serveren.

Zorg voor de juiste drank

Wees dus voorbereid en koop voldoende drank. Haal ook de juiste ingrediënten in huis, zoals munt voor een mojito en tonic en veel ijsblokjes bij een gin-tonic. Een ijsblokjesmachine kopen is altijd handig. Een zelfgemaakte cocktail maken valt ook altijd in de smaak. De gasten zullen dan ook weten dat je moeite hebt gestoken in je aperitief.  Sex on the beach is een lekkere cocktail die je in enkele minuten kunt klaarmaken. Je hebt hier enkel vodka, peach likeur, sinaasappelsap en cranberry sap voor nodig. Gebruik hiervoor een shaker om alle ingrediënten goed te mixen. Mocktails zijn altijd een leuk alternatief voor degene die bob zijn die avond. Onze favorieten? De Virgin Mojito en de Fuzzy Navel mocktail !

Zorg voor leuke hapjes

Bij een drankje hoort ook een hapje. Leuke hapjes maken, is makkelijk en snel gedaan. De makkelijkste optie? Frituur enkele frituurhapjes in je friteuse. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen favorieten dus zorg altijd voor genoeg opties. Zo is fingerfood zoals mini tortilla’s, gehaktballetjes of kleine muffins ideaal bij een aperitief omdat het luchtig is en mooi oogt. En wees vooral creatief en experimenteer met gezonde alternatieven: mini pancakes van groenten zijn een lekker en gezond alternatief.  Je mixt dan het normale deeg dat je gebruikt voor pancakes met geraspte wortels en courgette.

Zit meer bij je gasten dan in de keuken

Zorg dat je niet te veel in de keuken zit. Je prioriteit blijft nog altijd de gasten. Dit doe je best door jezelf voor te bereiden. Zorg dat de drank koud staat en de ingrediënten die erbij horen klaar zijn om te gebruiken. Bij het eten kan je best alle stappen die je op voorhand kan doen al gedaan hebben. Zo kan je zelf ook meer genieten en ga je geen stress hebben heel de avond. Kleine wraps op een prikker zijn ideaal om al op voorhand voor te bereiden. Je kan deze dan in de koelkast bewaren en direct serveren.

Als je rekening houdt met al deze tips is er nog maar één ding dat je moet doen: zelf een glaasje en hapje nemen. Geniet dus van de zon en de aanwezigheid van je gasten tijdens je fantastische aperitief!

Speak Your Mind

*