Populaire Surinaamse recepten | Recepten.be Populaire Surinaamse recepten | Recepten.be

 

Recept - Populaire Surinaamse recepten

Populaire Surinaamse recepten
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

De Surinaamse keuken is een van de meest diverse keukens die er te vinden is. Dit komt omdat de Surinaamse keuken gevormd is middels invloeden van over de hele wereld! Zo kent de Surinaamse keuken onder andere Poolse, Javaanse, Nederlandse, Joodse maar ook Portugese invloeden. Deze invloeden vinden hun eigen weg in de diverse gerechten. De diversiteit van deze keuken maakt deze keuken ontzettend interessant. Doordat de gerechten zo divers zijn heeft deze keuken dan ook voor ieder wat wils. De Surinaamse keuken is er bij uitstek eentje waar je altijd een gerecht in zult vinden waar je van zult houden! De keuken wint de afgelopen jaren enorm aan populariteit. Dit zie je terug in de verkopen van typisch Surinaamse producten en daarnaast aan de beschikbaarheid hiervan. Tal van Surinaamse producten die tot voor kort enkel in toko’s te vinden waren vinden langzaam hun weg naar de schappen van de ‘normale’ supermarkten.

Bami

Als je aan het gerecht bami denkt, zul je waarschijnlijk niet direct aan een gerecht uit de Surinaamse keuken denken. Als men denkt aan bami dan denkt men al snel aan de Chinese keuken. Het gerecht kent dan ook haar oorsprong in de Chinese keuken, maar heeft zich geëvolueerd in de Surinaamse keuken. Een Surinaamse bami is bijna niet te vergelijken met de Chinese bami door de enorme smaakverschillen tussen beide gerechten. De Surinaamse bami kenmerkt zich voornamelijk door een veel sterkere smaak. Deze sterkere smaak maakt het gerecht echter wel minder toegankelijk dan de Chinese bami. Deze is relatief neutraal van smaak en past daarom overal bij! De Surinaamse bami wordt veel meer geconsumeerd voor de heerlijke smaak dan als “opvul ingrediënt” in een gerecht.

Roti

Roti is in België misschien wel het meest bekende Surinaamse gerecht. Het gerecht kenmerkt zich door een wilde combinatie van ingrediënten die je waarschijnlijk nog nooit in die combinatie hebt geproefd. Roti bestaat uit onder andere aardappels, kip, roti vellen, eieren, kouseband en diverse kruiden en sauzen! Deze wilde combinatie van ingrediënten geeft zoals verwacht een unieke en kenmerkende smaak. Als iemand je dan ook vraagt waar roti naar smaakt kun je deze vraag enkel beantwoorden met “roti!”.

Nasi

Surinaamse nasi is net als Surinaamse bami een gerecht dat je waarschijnlijk niet direct in de Surinaamse keuken plaatst. Ook nasi kent haar oorsprong uit het verre oosten maar heeft zich doorontwikkeld in de Surinaamse keuken. De bereiding van de Surinaamse nasi lijkt erg op de bereiding van een traditionele nasi. Dit maakt de Surinaamse nasi een ontzettend toegankelijk gerecht als je eens wilt experimenteren met koken uit een andere keuken! Het bereiden van Surinaamse nasi zal je gemakkelijk afgaan en zal misschien wel de eerste stap zijn naar een nieuwe liefde, de Surinaamse keuken! Indien je morgen in de supermarkt staat en je jezelf de vraag stelt: “ Wat eten we vandaag?”, beantwoord deze dan eens experimenteel! De Surinaamse nasi en daarmee de Surinaamse keuken zullen je versteld laten staan.

Speak Your Mind

*