Organiseer een winter BBQ! | Recepten.be Organiseer een winter BBQ! | Recepten.be

 

Recept - Organiseer een winter BBQ!

Organiseer een winter BBQ!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Normaal gesproken organiseren we alleen een BBQ in de zomermaanden. Dit komt omdat je dan heerlijk buiten kunt zitten. Dat maakt de BBQ gezellig en het zorgt voor een bepaalde sfeer. Zonder minstens een BBQ feest is het amper zomer geweest. Laten we de BBQ feestjes eens doorzetten in de winter. Ook dan kun je heel wat plezier en gezelligheid beleven. Goed eten maakt al heel veel goed. Hoe je zo’n winter BBQ organiseert, lees je in dit artikel.

Zorg voor genoeg beschutting

Ten eerste moet je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je beschut kunt staan tijdens zo’n winter BBQ. Dat geldt voor degene die de BBQ gaat bedienen, maar ook van de mensen die op jouw feestje komen. Een veranda zou bijvoorbeeld een perfecte plek zijn om je gasten onder plaats te laten nemen. Wanneer je deze hebt dichtgemaakt, kun je er een heather in hangen. Dat wordt gegarandeerd een succes. De kans is klein dat iemand het nog koud gaat krijgen. 

Ben je niet voorzien van de gemakken van een veranda? Dan kun je er natuurlijk ook nog altijd voor kiezen om het gezelschap binnen neer te zetten. Daar heb je vast genoeg plek voor iedereen. Je hoeft er dan ook niet bang voor te zijn, dat iemand kou lijdt. Kou zal namelijk een echt probleem kunnen zijn en de gezelligheid in de war kunnen schoppen. 

Heb je recepten klaar

Het doel van een BBQ feestje is natuurlijk dat iedereen kan genieten van lekker eten. Het is dan ook wel belangrijk om een aantal BBQ recepten klaar te hebben liggen. Zo kun je gemakkelijker boodschappen doen en eventueel rekening houden met bepaalde allergieën. Kies bijvoorbeeld voor heerlijke Texas Style Short Ribs van de BBQ of een portie pulled pork. Deze kun je dan eventueel nog serveren op een lekker broodje. 

Je kunt zoveel lekkers maken op de BBQ. Voornamelijk ook heerlijk gerechten die typisch voor de winter zijn. Zorg dat je daarvoor dan ook de ingrediënten in huis haalt. Met een beetje voorbereiding hier en daar, kan het BBQ feestje dan ook bijna beginnen.

De juiste BBQ

Een van de belangrijkste onderdelen van zo’n winter feest is natuurlijk de BBQ zelf. Zorg ervoor dat je een goed exemplaar in de tuin hebt staan. Een ideaal exemplaar zou een keramische BBQ kunnen zijn. Deze is namelijk populair door zijn low & slow BBQ-en. Hier maak je dan ook de lekkerste gerechten op. 

Het voordeel is dat er een deksel overheen zit. Deze zul je veel moeten kunnen gebruiken in de winter. Dit maakt het ook mogelijk om in de stromende regen van zo’n feest te kunnen genieten. Degene achter de BBQ, kan dan bijvoorbeeld plaatsnemen in de schuur. Zo sta je zelf droog en kun je alsnog de lekkerste gerechten op tafel zetten. Je moet zo’n winter BBQ namelijk echt niet af laten hangen van het weer. Kans op regen hebben we nou eenmaal altijd in België en Nederland. 

Tijd voor de uitnodigingen

Als je eenmaal weet waar je de gasten wil plaatsen en uit hebt gevonden wat je wil serveren. Dan heb je vast ook al een BBQ in de tuin staan. Mocht je dat allemaal al geregeld hebben, dan is het tijd om de uitnodigingen te gaan versturen. Nodig iedereen uit die je dierbaar is en maak er een gigantisch feestje van. 

Het weer zal de pret in ieder geval niet beïnvloeden, want je zit immers droog en warm. Indien je weet hoeveel gasten je over de vloer krijgt, kun je ook beginnen met alle boodschappen in huis halen. De winter BBQ zal gegarandeerd een succes zijn. Het is dan ook vast een feestje dat voor herhaling vatbaar is.

Organiseer een winter BBQ!, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Speak Your Mind

*