Nieuwe Jeroen Meus gerechten tijdens de lockdown | Recepten.be Nieuwe Jeroen Meus gerechten tijdens de lockdown | Recepten.be

 

Recept - Nieuwe Jeroen Meus gerechten tijdens de lockdown

Nieuwe Jeroen Meus gerechten tijdens de lockdown
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Het zijn bizarre tijden en televisiezender Eén wil er dan ook elke dag zijn voor zijn kijkers. Zo hechten ze veel belang aan “Het Journaal” en “Vandaag”, maar ook ontspanning vergeten de zender niet. Het programma “Dagelijkse kost” is al tien jaar lang een vaste waarde en zeker in deze weken wordt er heel veel inspiratie van gehaald.

 

Enorme stijging bezoekers

Tijdens deze lockdown hebben meer mensen tijd om zelf lekker te koken en zoeken ze ideeën bij onder andere “Dagelijkse kost”. Daardoor is er een enorme stijging in bezoekersaantallen op dagelijksekost.be. Jeroen is dan ook zeker niet van plan om te stoppen met afleveringen maken door corona-crisis. Omdat de vraag naar nieuwe recepten zo groot is, gaat Jeroen zelfs enkele nieuwe afleveringen maken vanuit zijn eigen huis. 

Onbemande camera’s 

Hoe gaat hij te werk zonder de veiligheidsvoorschriften te schenden? Hij gebruikt onbemande camera’s en ook Katrien doet nog steeds meer, maar dan van thuis. Daarnaast wordt heel de keuken telkens ontsmet en gereinigd. Zo kunnen er dus op een veilige en verantwoorde manier nieuwe afleveringen worden gemaakt.

Gerechten

Jeroen is altijd al voorstander geweest van lokale ingrediënten te gebruiken en in deze periode nog meer. Verder maakt Jeroen vooral gezonde recepten die je makkelijk met het hele gezin kan maken voor nog meer leuke familiemomenten. Mensen zoeken vooral naar recepten voor zelfgebakken wafels, brood en pannenkoeken en daar speelt hij ook op in. Ook simpele gerechten zijn zeer populair op dit moment. Zo zochten op de site van “Dagelijkse kost” 134% meer kijkers naar het recept voor stoofvlees en voor spaghettisaus. 

Probeer je je gedachten te verzetten door allerlei nieuwe receptjes uit te testen? Kijk dan elke weekdag naar Dagelijkse Kost 18.15 uur op Eén. 

 

Nog meer Meus recepten

Lasagne met ham en spinazie

Deze wereldberoemde Italiaanse klassieker kan je op heel wat verschillende manieren klaarmaken. Deze variant draait rond ham en spinazie. Fantastisch lekker!

Quiche met asperges en gerookte zalm

Deze hartige taart vraagt niet veel werk, is natuurlijk lekker en je kan er uitgebreid mee variëren. Geen wonder dat ook tv-kok Jeroen Meus al eens een versie prepareert. Deze heerlijke quiche proeft helemaal naar de lente.

Broodpudding

Nog wat oud brood over? Je kan er namelijk een makkelijk en lekker nagerechtje van maken: broodpudding! Ook Jeroen Meus heeft een eigen variant, waar vooral de toevoeging van rozijntjes in rum en schilfers witte chocolade voor een heerlijk resultaat zorgen.

Nog meer inspiratie nodig? Koop het Dagelijkse kost kookboek en leef je uit! 

 

Speak Your Mind

*