Maak koken aantrekkelijker voor het hele gezin! | Recepten.be Maak koken aantrekkelijker voor het hele gezin! | Recepten.be

 

Recept - Maak koken aantrekkelijker voor het hele gezin!

Maak koken aantrekkelijker voor het hele gezin!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Ben jij de enige in huis die altijd moet koken? Dan ben je dat vast wel eens beu op sommige momenten. Er is dan ook nooit iemand in huis die je wil helpen met koken. Dan zit er niks anders op dan het koken aantrekkelijker te maken. Door een paar producten aan te schaffen, zorg je ervoor dat iedereen in huis lekker mee wil helpen. Lees hieronder hoe je koken aantrekkelijker maakt, ook voor de allerkleinsten in huis!

Laat keuken kleding bedrukken

Laat voor iedereen in huis wat keuken kleding bedrukken. Er is voor elk keukenhulpje in huis een leuk keukenschort te bestellen. Je kunt ze zelfs personaliseren als je dat zou willen. Zo heb je schorten voor kleine kinderen om te helpen, maar ook voor mannen bijvoorbeeld. Verder zou je voor iedereen nog een koksmuts kunnen bedrukken. Laat op elke muts de namen bedrukken, zodat iedereen zijn eigen muts heeft. Dat maakt het koken voor kleine kinderen al meteen veel aantrekkelijker. Zo is het namelijk een feestje in de keuken. Of ze nou komen helpen met bakken of koken, deze outfit kunnen ze altijd aan trekken. 

Gepersonaliseerd keukengerei

Naast een leuke outfit helpt het ook wel als je gepersonaliseerd keukengerei in huis haalt. Laat bijvoorbeeld bij wanapix.be een snijplank bedrukken. Kies bijvoorbeeld voor een leuke foto of quote op de snijplank. Zo creëer je jouw eigen unieke en gepersonaliseerde plank. Zo zullen de kinderen zeker willen helpen in de keuken.

Het maakt het snijden van groenten ineens zoveel leuker. Voor jou als ouder is dat natuurlijk ook een groot voordeel. Nu kunnen ze eindelijk helpen in de keuken en hoef je niet alles meer zelf te doen. Dat is voor nu heel fijn, maar ook voor later. Als je ze al vroeg leert dat koken leuk is, zullen ze op latere leeftijd ook het koken beter onder de knie hebben. Zo kun je afspreken dat iedereen in huis een dag moet koken. Als je ze op jonge leeftijd al mee laat kijken in de keuken, zullen ze het ook helemaal niet erg vinden om jaren later zelf te gaan koken. 

Naast een snijplank kun je natuurlijk nog veel meer laten personaliseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan servies. Laat borden en bestek bedrukken met de namen van jouw kinderen. Zo krijgt iedereen zijn unieke servies. Dit maakt natuurlijk alles leuker. Het tafel dekken wordt een leuke activiteit, maar ook het eten zelf. Ideaal dus voor kinderen die moeite hebben met hun bordjes leeg eten. 

Naast het feit dat je er later veel voordeel van ervaart, kan samen koken je nu ook veel opleveren. Zo leer je ze bijvoorbeeld de basistechnieken van koken, maar ook wat gezond is voor ze. Je leert ze welke smaken je het beste kunt combineren en hoe je eten ook op smaak brengt. Zo weten ze al snel wat voor kruiden ze het beste kunnen gebruiken en wat je allemaal kunt maken van overgebleven restjes.

Hoewel ze daar misschien op jonge leeftijd nog niks aan hebben, heb jij er wel de nodige voordelen van. Moeilijke eters gaan namelijk veel makkelijker eten als ze mee hebben geholpen in de keuken. Je moet ze dan natuurlijk wel meenemen in het hele proces. Als je begint bij het kiezen van een menu en het boodschappen doen, zul je merken dat ze sneller hun bordje leeg eten. Wie wijst nou zijn eigen gemaakte maaltijd af? Dat scheelt een hoop voor jou als ouder, want zo heb je nooit meer de eeuwige strijd aan tafel. Voortaan laat je ze dus mee koken en raken de bordjes echt wel leeg.

Maak koken aantrekkelijker voor het hele gezin!, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Speak Your Mind

*