Maak een barbecue eenvoudig met deze tips | Recepten.be Maak een barbecue eenvoudig met deze tips | Recepten.be

 

Recept - Maak een barbecue eenvoudig met deze tips

Maak een barbecue eenvoudig met deze tips
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Wie houdt er nou niet van een heerlijke barbecue met vrienden en familie? Als je gaat barbecueën kan je het zo groot of klein uitpakken zoals je dat zelf wil. Of je nou lekker gaat eten met je gezin of misschien wel met de hele familie of vriendengroep. Begin met een heerlijke salade, combineer dit met een heerlijk stuk vlees, een plak stokbrood en een heerlijk drankje. Maar hoe organiseer je nou zo’n goede barbecue? Hieronder vind je een aantal tips om jouw BBQ-avond helemaal goed te laten verlopen.

Stap 1: De barbecue

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten barbecues. Zo heb je hele grote voor grote feestjes of juist kleine voor je gezin. Als je van plan bent om te gaan barbecueën dan is het handig om alvast wat dingen voor te bereiden. Het duurt namelijk even voordat de BBQ warm genoeg is om te beginnen. Reken hier minimaal wel een half uur voor. Maar hoe zorg je er nou voor dat de BBQ warm wordt? Heb je een normale BBQ met houtskool? Stapel de kolen als een soort piramide op elkaar en leg daarna de aanmaakblokjes tussen. Daarnaast is het belangrijk om het rooster 25 centimeter boven de houtskool te hangen.

Naast een houtskool BBQ heb je natuurlijk ook nog een elektrische BBQ. Deze zijn vaak na 10 minuten wel warm.

Stap 2: Het vlees

Bij barbecueën staat het vlees natuurlijk centraal. Ben je vegetarisch? Dan kan je natuurlijk ook voor vervangend vlees gaan. Het kan soms even duren voordat het vlees gaar is. Zorg er daarom voor dat je het vlees wat het langst nodig heeft om gaar te worden als eerst op de BBQ ligt. Maar wat voor vlees is nou eigenlijk lekker op de BBQ? Een product dat ontzettend populair is als het gaat om barbecueën zijn dan ook vleespakketten. Dit is ook niet zo gek, want hier zitten allemaal verschillende soorten vlees in. Zo zit er voor iedereen wel wat lekkers bij. Iets wat tegenwoordig ook steeds populair wordt, is pulled pork. Dit vleesgerecht is heerlijk mals en kan goed gecombineerd worden met plakjes stokbrood. Daarom is pulled pork kopen zo’n gek idee nog niet, want het is een heerlijk product van goede kwaliteit.

Stap 3: Extra gerechten

Bij een barbecue hoort natuurlijk nog veel meer dan alleen vlees. Denk hierbij aan een heerlijk stuk stokbrood met wat kruidenboter of heks’nkaas. Daarnaast kan een salade natuurlijk ook niet ontbreken. Ga je voor een frisse rauwkostsalade of bijvoorbeeld een aardappelsalade. Je kan het zo gek maken als je zelf wil. Als laatste om de dag af te sluiten hoort er natuurlijk wel nog een lekker toetje bij. Denk hierbij aan een lekker stukje taart, een ijsje of misschien een fruitsalade.

Speak Your Mind

*