Low budget tips om je keuken te pimpen | Recepten.be Low budget tips om je keuken te pimpen | Recepten.be

 

Recept - Low budget tips om je keuken te pimpen

Low budget tips om je keuken te pimpen
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ben je toe aan een nieuwe keuken? Maar ontbreekt het je momenteel aan geld? Ga dan aan de slag met deze budgetvriendelijke tips. Jij tovert je keuken in een handomdraai om tot een waar paleisje waar je je mojo terugvindt om urenlang te koken en recepten uit te proberen!

Verf je keukenkastjes

Dit is een goedkoop trucje om je keuken een nieuwe look te geven, zonder dat het je een fortuin kost. Ga na hoe je je kastjes het best behandelt en met welke verf. Wellicht zal je eerst de huidige laag verf moeten afschuren voor je aan de slag kan met de nieuwe kleur.

Verander de handgrepen van je kastjes

Beschik je over een greeploze keuken, dan kan je deze tip overslaan. Anders is het een goed idee om de handgrepen te veranderen. Je creëert zo niet enkel een andere stijl, ook de kleur kan je veranderen. Zo hou je misschien wel meer van hippe gouden greepjes dan van je huidige, gedateerde inox handvatjes. Haal je schroevendraaier of elektrisch gereedschap boven en begin eraan!

Koop nieuwe glazen

Dit lijkt een banale tip, maar het kan je ook een gevoel geven van een nieuwe start in de keuken. Misschien zijn je huidige glazen nog wel bruikbaar maar vertonen ze witte kalkaanslag door je afwasmachine. Of beschik je over een reeks glazen die geen setje vormen. Investeer in een 8-tal nieuwe waterglazen van Ferm LIVING. Deze geven je keuken meteen een luxere stijl!

Installeer een nieuwe kraan

Een nieuwe kraan kan je keuken ook instant een andere look geven. Kies voor een kraan die matcht met je nieuwe handgrepen. Ga bijvoorbeeld ook voor een gouden exemplaar.

Denk aan de details

Bij het pimpen van je keuken is het belangrijk om aan de kleine dingetjes te denken. Een mooi setje keukenhanddoeken, handzeep in een elegante dispenser, een plantje hier en daar … Ook keukenpotjes en thee- of koffiemokjes kunnen het geheel mooi afmaken. Misschien geef je je minimalistische keuken graag een vintage touch? Dan vind je zeker je gading in het assortiment van HK living. Met het aardewerk van dit woonmerk, haal jij zo de jaren 70 naar je interieur. Pure nostalgie!

Vergeet je verlichting niet

Als laatste tip: licht! Koken wordt een stuk leuker met de juiste verlichting in je keuken. Kies voor sfeervolle lampen of spots. Probeer daarnaast ook zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten!

Speak Your Mind

*