Lekker en gevarieerd koken doe je zo! | Recepten.be Lekker en gevarieerd koken doe je zo! | Recepten.be

 

Recept - Lekker en gevarieerd koken doe je zo!

Lekker en gevarieerd koken doe je zo!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Elke avond is het weer een klus om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Soms heb je heel veel inspiratie en andere dagen kom je er simpelweg niet uit. Dat is een veelvoorkomend probleem, waar veel huishoudens last van hebben. Misschien wil je wel eens iets nieuws proberen, maar weet je niet waar je moet beginnen. Daarvoor hebben we wat tips verzameld. Zo kun je lekker en gevarieerd koken, zonder al te veel moeite! Lees hieronder hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

Koop een kookboek

Sommige mensen zijn dol op in de keuken staan. Voor die mensen is het het sterk aan te raden om een kookboek te kopen. Daar kun je elke dag nieuwe inspiratie uithalen. Kies bijvoorbeeld een bepaalde keuken uit en probeer langzaam elk recept. Neem als voorbeeld de Surinaamse of Indische keuken. Zo kun je al die recepten leren kennen en steeds lekkerder maken. Uiteindelijk zet je ze zo naar jouw hand, dat het wellicht wel een uniek recept wordt. 

Op die manier kun je natuurlijk elke keuken uit proberen. Je begint met een kookboek en eindigt waarschijnlijk met een hele plank vol. Des te meer, des te beter. Zo heb je tenminste veel keus en blijft het koken ook interessant en leuk.

Bestel Hello Fresh

Ondertussen kent iedereen de maaltijdboxen van Hello Fresh. Het heeft haast geen introductie meer nodig. De boxen zijn zo bekend, dat haast elk huishouden het bijna wel geprobeerd heeft. Het werkt natuurlijk ook gemakkelijk en heeft een lage instapdrempel voor mensen. 

Het voordeel van Hello Fresh is dat je zelf jouw gerechten uit kiest. Elke week heb je weer een hoop gerechten, waar jij een keuze uit kunt maken. Zo probeer je altijd iets nieuws, maar krijg je hopelijk ook niks wat je niet lust. Je hebt immers zelf gekozen. Het idee erachter is dat er ook voedselverspilling tegen wordt gegaan. Bestaat jouw gezin uit 4? Dan krijg je ook ingrediënten die bedoeld zijn voor 4 personen. Hierdoor hoef je nauwelijks ingrediënten en daarmee eten weg te gooien. 

Nog een bijkomend voordeel is dat er nu extra korting geldt op de boxen. Zo ben je gevarieerd aan het eten, denk je aan het milieu en help je de voedselverspilling tegen te gaan en dat alles voor een voordelige prijs. Koken kun je haast niet leuker meer maken!

Leer creatief te zijn

Hoe meer je het doet, hoe creatiever je in de keuken wordt. Probeer bijvoorbeeld steeds vaker te koken met restjes. Ook dat helpt natuurlijk voedselverspilling tegen te gaan. Bovendien moeten we allemaal meer op de centen gaan letten, waardoor zulke dingen wel heel belangrijk worden. Iedereen heeft wel een bepaalde pasta in huis. Wellicht heb je nog vlees in de vriezer en wat groenten in de koelkast. Kijk eens hoever je komt met die gerechten. Het enige wat je misschien nog hoeft te halen is kookroom of tomatenpuree bijvoorbeeld. Dat zijn de kosten niet en daarmee heb je dus een behoorlijke maaltijd op tafel gezet.

Je kunt ook een ‘Too Good To Go’ box halen. Steeds meer winkels geven deze weg. Ook daar krijg je natuurlijk maar bepaalde ingrediënten mee, weliswaar voor een veel voordeliger bedrag. Zo ben je niet alleen creatief bezig in de keuken, maar ook in je portemonnee. Zonder die box te halen, was je wellicht het dubbele kwijt voor de maaltijd, dan dat je nu bent. Duik dus in de keukenkasten en in de box en flans zo een maaltijd in elkaar. Hoe vaker je het doet, hoe creatiever je wordt. Oefening baart kunst natuurlijk! Laat je gezin maar eens zien wat jij in huis hebt.

Speak Your Mind

*