Klassiek kerstrecept voor het kerstdiner | Recepten.be Klassiek kerstrecept voor het kerstdiner | Recepten.be

 

Recept - Klassiek kerstrecept voor het kerstdiner

Klassiek kerstrecept voor het kerstdiner
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tijdens de kerstdagen zien we een paar recepten vaak terugkomen: garnalencocktails, biefstuk of rollade en natuurlijk chocolademousse. Maar de echte ster van het kerstdiner is toch wel een kalkoenroast. Van een heerlijke kalkoenroast kan je met de hele familie genieten. Wil jij weten hoe je dit iconische gerecht op de beste manier maakt? In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt.

Kalkoenroast met cranberry vulling

Een kalkoenroast is een van de bekendste kerstrecepten en dat is met een reden. Het heeft een feestelijke uitstraling en zelfs kieskeurige eters worden enthousiast hiervan. Hoewel het maken van het gerecht bekend staat als grote taak, hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Het maken van het gerecht kost in totaal ongeveer een uur, waarvan de kalkoen 45 minuten in de oven staat. Met dit recept hoef jij je dus niet eens uit te sloven in de keuken!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 courgette
  • 700 gram kalkoenroast 
  • 6 sjalotten
  • 3 el olijfolie
  • 1 ovenschaal of bakplaat

Bereiding

  1. De oven moet voorverwarmd worden op 180 °C. Leg de kalkoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de ovenschaal of op een bakplaat.
  2. Leg de sjalotten rondom de kalkoen en besprenkel deze met olie. Verdeel de rozemarijn tussen de sjalotten. Bestrooi met peper (en eventueel andere kruiden) naar smaak.
  3. Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en rooster de kalkoen ongeveer 20 min. Haal hierna de roast uit de oven. Schep de courgette door de sjalotten. Rooster het vlees en de groente samen nog zo’n 20-25 min.
  4. Snijd de kalkoen in stukken en verdeel ze over 4 borden of zet de hele schaal op tafel voor een feestelijke uitstraling. Schep er de sjalotten en courgette bij. Meer informatie over de bereidingswijze en de voedingswaarden? Kijk dan hier voor het recept.

Voila! Zo makkelijk is het om een iconisch kerstgerecht te maken. Wil je extra indruk maken? Serveer dan met dit gerecht een wintercocktail, zoals een Hot Apple Toddy. Zorg wel dat je de alcohol weglaat als de kids dit heerlijke drankje ook willen proberen.

Speak Your Mind

*