Jarig en trakteren: 7 unieke manieren | Recepten.be Jarig en trakteren: 7 unieke manieren | Recepten.be

 

Recept - Jarig en trakteren: 7 unieke manieren

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Bij een verjaardag of jubileum hoort een traktatie. Het valt niet altijd mee om hier een leuke en vooral unieke invulling aan te geven. Het is toch leuk om hier bij iedere gelegenheid een persoonlijke touch aan te geven. Om je te inspireren delen we hier 7 unieke manieren als je jarig bent en wilt trakteren. 

De traditie van trakteren op verjaardagen of jubilea

Taarten, gebak, brownies…… het zijn allemaal voorbeelden van traktaties op verjaardagen en jubilea. In Nederlanden België is het aanbieden van een traktatie op het werk, op school of bij een andere gelegenheid een goede gewoonte maar hierin zijn de lage landen vrij uniek. In veel landen is het immers de gewoonte dat een jarige of een jubilaris een traktatie krijgt. De rollen bij de traditie van trakteren op verjaardagen of jubilea zijn in veel landen dus net omgedraaid.

Onze gedachtegang dat er een traktatie moet worden aangeboden bij een verjaardag of jubileum hangt samen met een bijgeloof wat we hierbij hebben. Dit bijgeloof schrijft ons voor dat we op de dag dat we verjaren heel gul en hartelijk moeten zijn omdat dit een positieve invloed zal hebben op het jaar dat komen gaat. Wat dat betreft is het een goede keuze om eens goed na te denken over een leuke, unieke en vooral gulle manier van trakteren!  

Verjaardag of jubileum? Daar hoort een originele traktatie bij!

Je begrijpt nu waarom een traktatie onlosmakelijk verbonden is aan een jubileum of verjaardag. Vooral vroeger op school was het de kunst om de andere kinderen een originele traktatie aan te bieden. Het was een manier waarop je jezelf in de klas of groep kon onderscheiden. Eigenlijk is deze drang onveranderd gebleven. Wellicht ben je nu eigenaar geworden van een groot bedrijf en wil je ook op het gebied van traktaties bij jubilea of andere gedenkwaardige momenten onderscheidend zijn. Bij een verjaardag of jubileum hoort immers een originele traktatie. Er zijn diverse manieren om hieraan een mooie invulling te geven. Om je hierin te inspireren delen we hieronder 7 unieke manieren om je ook op dit gebied als bedrijf te onderscheiden.

7 keer unieke manieren om als bedrijf te trakteren

  • Het aanbieden van chocoladerepen in een gepersonaliseerde wikkel
  • Het aanbieden van een gin tonic pakket dat gepersonaliseerd kan worden met een persoonlijk kaartje met bedrijfslogo.
  • Het aanbieden van flessen wijn met een etiket waarop het bedrijfslogo staat weergegeven.
  • Het aanbieden van een gepersonaliseerde fles olijfolie
  • Het aanbieden van taart, gebak of andere zoetwaren met de gewenste opdruk.
  • Het aanbieden van chocoladeletters met logo van het bedrijf of de vereniging
  • Het aanbieden van een borrel en bite pakket in een gepersonaliseerde verpakking

Speak Your Mind

*