Huur een boot voor een perfecte vaardag | Recepten.be Huur een boot voor een perfecte vaardag | Recepten.be

 

Recept - Huur een boot voor een perfecte vaardag

Huur een boot voor een perfecte vaardag
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)

De heerlijke zomerdagen staan weer voor de deur. Het perfecte moment om er weer eens lekker op uit te trekken met familie of vrienden. Een terrasje pikken kan altijd, maar laten we deze keer eens iets anders doen. Wat denk je ervan om eens een boot te huren en een heerlijke picknick of BBQ te organiseren langs het water. Dan kun je genieten van een dagje varen en ben je voorzien van heerlijk eten. Met andere woorden, het is het perfecte uitje voor een prachtige zomerdag. 

De beste gelegenheden

Een dagje varen inclusief eten is natuurlijk de ideale activiteit nu de zomerse dagen er weer aan komen. In de zomer zie je straks weer boten vol met mensen varen. Zo’n boottocht is ideaal om weer eens bij te kletsen met jouw vriendinnengroep. Even een keer wat anders dan een standaard picknick. Deze keer vieren jullie de vriendinnendag gewoon op het water. Een dagje varen is ook perfect voor een familiedag. Zo kun je heerlijk bijkletsen met iedereen en er samen een leuke dag van maken. Als teambuilding of het vieren van een verjaardag is een dag varen ook ideaal. Op die manier ben je ook meer geneigd om met elkaar te praten, omdat je niet heel veel ruimte hebt. Ook voor Moeder- en Vaderdag is dit een leuk idee om te organiseren. Nu je weet voor welke gelegenheid een vaartocht ideaal is, is het nu alleen nog een kwestie van een boot huren. 

Een boot huren in Nederland

Als je een dagje gaat varen kun je het beste een boot huren. Een eigen boot kopen is namelijk een flinke uitgave. Het huren van een boot is daarom de perfecte oplossing. Bovendien kun je meteen een schipper erbij huren, die jullie een gezellige vaardag bezorgd. Het enige wat jullie hoeven te doen is te genieten van het uitzicht en de gezelligheid. Hoewel je varen misschien eerder gelinkt aan vakanties in het verre buitenland, is een vaartocht op één van de plassen van onze noorderburen ook zeker de moeite waard. In Nederland hebben ze een rijke natuur, waardoor je de mooiste uitzichten hebt. Je kunt bijvoorbeeld boot huren Utrecht en over de Vinkeveense plassen varen. Deze plassen zijn namelijk gigantisch populair als vaar plek. Ongetwijfeld dat je nog veel meer mensen op het water tegen gaat komen als je een heerlijke zonnige dag uitkiest. Nu moet je alleen nog even met het gezelschap overleggen wat voor soort boot jullie willen huren. Willen jullie een sloep huren, waarbij geen vaarbewijs is vereist? Of gaan jullie voor meer luxe en comfort? Dan is het huren van een motorjacht eerder aan te raden. 

Dit heb je nodig

Er zijn natuurlijk een paar dingen die je nodig hebt, als je een eindje gaat varen. Op de eerste plek heb je zonnebrand nodig. Op het water heb je namelijk veel meer kans om te verbranden, dus insmeren is enorm belangrijk. Daarnaast is drinken natuurlijk belangrijk, want met warm weer moet je genoeg vocht binnen krijgen. Bovendien is het handig als er ook iemand de boot kan besturen. Zorg dus dat je iemand bij hebt met een vaarbewijs of die ervaring heeft met varen. Een andere optie is natuurlijk om een boot te huren inclusief schipper. Zo weet je zeker dat je weer veilig van boord kan! Bovendien is eten natuurlijk hartstikke welkom. Een picknick of BBQ kan handig georganiseerd worden op een boot. Zorg dan wel even dat je al dat lekkers mee neemt in een koelbox. Het is voornamelijk belangrijk om ook een afvalzak mee te nemen. Zo kun je voorkomen dat er afval in het water beland. Andere dingen waar je nog aan kunt denken zijn wat kleine spelletjes om de tijd door te komen, een box om muziek te draaien en wat dekentjes tegen de kou!

Huur een boot voor een perfecte vaardag, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Speak Your Mind

*