Hoe ziet een moderne keuken in 2020 eruit? | Recepten.be Hoe ziet een moderne keuken in 2020 eruit? | Recepten.be

 

Recept - Hoe ziet een moderne keuken in 2020 eruit?

Hoe ziet een moderne keuken in 2020 eruit?
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Hoe ziet jouw keuken van de toekomst eruit? Een vraag waar allicht iedereen anders op zal antwoorden. Stijlen en smaken verschillen nu eenmaal van persoon tot persoon. Maar toch zijn er een aantal elementen die zowat elke droomkeuken gemeenschappelijk heeft. Welke zoal? Dat bespreken we in dit artikel.

Natuurlijke en hoogwaardige materialen

De materialen en oppervlakken van de kasten en fronten zijn belangrijk voor de vormgeving van een moderne keuken. Hoogglans fronten, veel glas en roestvrij staal zijn voorbeelden van hoogwaardige materialen voor een moderne keuken. Ook materialen zoals steen, hout en leisteen worden bij de inrichting van moderne keukens graag gekozen. Als ze correct gecombineerd worden met andere hoogwaardige materialen, ziet een keuken er modern en kwalitatief uit. Door deze materialen wordt warmte en natuurlijkheid toegevoegd aan moderne keukens. Ook de kleuren van materialen zijn doorslaggevend, grijs, zwart, bruin en antraciet zijn zeer elegant en passen goed in elke moderne keuken.

Moderne kookplaat en accessoires

De keuze van je kookplaat zal afhangen van welke soort kok je bent of wilt zijn. Gas, inductie elektrisch, halogeen, … Er zijn heel wat nieuwe stijlen en technologieën beschikbaar voor je kookplaat. Inductiekookplaten en gaskookplaten hebben nu eigenschappen als onzichtbare kookelementen, verwijderbare knoppen en nieuwe oppervlaktematerialen. Als je eenmaal de juiste kookplaat hebt gekozen is het ook belangrijk om een pannenset aan te schaffen die bij je kookplaat past. Elk type kookplaat vereist zijn specifieke pannenset. Lees hier meer.

Innovatieve keukentoestellen

Gespecialiseerde grills, stoomovens, wijnkoelers, vleesrokers, airfryers, een exclusieve koffiezet… Vroeger was je misschien al heel blij met een gewone koelkast-diepvriescombinatie, tegenwoordig zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Iedereen heeft andere behoeften en de keuken wordt de laatste jaren voor de meeste mensen meer en meer een leefruimte. Zoek zeker online naar een test om te kijken welke toestellen het meest aangeprezen worden. 

Een opvallende achterwand

Het doel van een achterwand is om een gemakkelijk te poetsen oppervlak te zijn achter de kookplaten en gootsteen. Kwestie van zonder zorgen spatten en vlekken te kunnen maken tijdens het koken. De achterwand van je keuken bepaalt voor een groot deel de sfeer van je keuken. Weet je al wat je als achterwand wilt? Je kunt kiezen uit natuursteen, (mozaïek)tegels, graniet, glas, RVS, kunststof of een gigantische foto.

Een degelijke spoelbak

Bespaar zeker niet op een spoelbak want de ene spoelbak is zeker de andere niet. Zeker niet als je een moderne keuken met strakke uitstraling wilt. Kies in dat geval voor een inbouw of onderbouw wasbak. De keuze aan materialen is eindeloos. Hou je van inox? Dan kies je voor een sterk materiaal met eigentijdse uitstraling. Ideaal dus voor een moderne keuken. Daarnaast is keramiek ook een interessante optie. Modern, strak, krasvast en hittebestendig. Keramiek kan zelfs in een landelijk interieur erg mooi staan.

Speak Your Mind

*