Hier moet je op letten wanneer je met inductie kookt | Recepten.be Hier moet je op letten wanneer je met inductie kookt | Recepten.be

 

Recept - Hier moet je op letten wanneer je met inductie kookt

Hier moet je op letten wanneer je met inductie kookt
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Inductie koken is een van de meest efficiënte manieren om te koken. Het maakt gebruik van magnetische velden die zorgen voor direct contact met je pannen, waardoor energie snel en gelijkmatig wordt verdeeld. Dit resulteert in betere smaak en minder energieverspilling. Hoewel er verschillende voordelen zijn aan het koken met inductie, is het belangrijk dat je op een aantal dingen let als je deze methode wilt toepassen. Hieronder staan ​​een paar tips die je helpen bij het optimaal benutten van inductie-kooktechnologie.

Kies enkel voor ferromagnetische pannen

In de eerste plaats dien je enkel voor ferromagnetische pannen zoals een bk inductie pan te kiezen. Ferromagnetisch houdt in dat er magnetische eigenschappen aanwezig zijn in het materiaal. Als je kookgerei zoals een bk pan inductie hieraan voldoet, zal het compatibel zijn met inductie-kookplaten. Dit komt doordat de magnetische velden de warmte van de inductieplaat naar je pannen beter overbrengen. Dit is dan ook het voornaamste waar je op dient te letten wanneer je besluit om door middel van een inductieplaat te koken.

De bodem van je kookgerei dient vlak te zijn

Ten tweede hoor je ook te letten op de bodem van je kookgerei. Wanneer je namelijk met een inductieplaat kookt, dien je ervoor te zorgen dat deze bodem volledig vlak is. De grootste reden hiervoor is dat de magnetische velden alleen werken als het kookgerei perfect op de inductieplaat past. Als je pannen of andere gerechten een oneffen bodem hebben, zal dit een minder goed resultaat geven. Controleer daarom altijd of de bodem volledig vlak is voordat je bij bijvoorbeeld vdgardewarenhuis.nl de perfecte inductie pan besluit aan te schaffen.

Ga vaker voor lagere warmtestanden

Tot slot is het belangrijk om in gedachten te houden dat inductie-kookplaten vaak meer hitte produceren dan andere soorten kookplaten. Dit komt doordat de magnetische velden de warmte direct overbrengen naar je pannen vergeleken met andere soorten kookplaten. Om te voorkomen dat je gerechten te hard of te snel worden gekookt, is het dus raadzaam om voor lagere warmtestanden te gaan wanneer je met inductie kookt. Hierdoor worden je gerechten beter bereid en zal er niets verbrand raken.

Al met al kunnen deze tips je helpen bij het optimaal benutten van inductie-kooktechnologie. Zorg er altijd voor dat je alleen voor ferromagnetische pannen kiest, de bodem van je kookgerei volledig vlak is en dat je kookt op lagere warmtestanden. Op deze manier zul je volledig kunnen genieten van deze relatief nieuwe methode van koken!

Speak Your Mind

*