Het kerstdiner; laat de voorpret beginnen! | Recepten.be Het kerstdiner; laat de voorpret beginnen! | Recepten.be

 

Recept - Het kerstdiner; laat de voorpret beginnen!

Het kerstdiner; laat de voorpret beginnen!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Waar de één er echt niet tegen kan dat het najaar zich weer aandient en we weer meer binnen zijn, gaat bij de ander zijn of haar hart er sneller van kloppen. Gezellig de gordijnen dicht, pannen vol stamppot en stoofschotels op tafel en de kaarsjes knus aan. Dus wanneer je een kookfanaat bent, dan kan het zomaar zijn dat je dol bent op deze tijd van het jaar! Het najaar en vooral de winter zijn natuurlijk dé momenten dat we volop tijd hebben om lekker veel in de keuken te zijn. Daarnaast is het de tijd dat we ook weer echt even mogen uitpakken want de feestdagen komen ook weer dichterbij. Om het perfecte kerstdiner te bereiden is het slim om vroeg te beginnen. Welke zaken handig zijn vroeg te regelen? Lees snel verder.

Alle pannen verzamelen

Je kunt nog zo’n kooktalent zijn en de meest heerlijke gerechten in huis halen, wanneer je geen goede pannen hebt kun je wel ophouden. Het resultaat zal dan nooit zijn van wat je gehoopt had. Goede pannen zijn echter wel een behoorlijke investering. Maar wel een investering die ook jaren meegaat wanneer je ze van goede kwaliteit koopt. Daarom is het aan te raden om goede pannen te kopen op hét moment dat er goede deals zijn te scoren in het najaar. Namelijk, koop pannen op Black Friday! De voordelen zijn dan enorm, zonder dat je het moet doen met overblijfselen van de sale. Volop keuze tegen een aantrekkelijke korting. Een moment op je slag te slaan!

Het oog wil ook wat

Naast goede pannen zijn er nog meer dingen die het kerstdiner dit jaar naar een hoger niveau gaan tillen. Een mooi gedekte tafel is hier een voorbeeld van. De kersttrend van dit jaar lijkt er één te zijn die gevuld is met nostalgie en de kleuren van toen. Van groen, rood tot traditionele kerstengeltjes. We zien het allemaal op tafel verschijnen. Investeren in een klassiek kerstservies is dan ook een goed idee, ook deze zijn vaak op Black Friday met leuke kortingen te scoren. Vul de tafel verder met dennentakjes en ander natuurlijk groen, dan heb jij de trend voor dit jaar al helemaal te pakken. 

Check de bladen

Van de grote supermarkten tot de culinaire vakbladen, ze beginnen steeds vroeger met het publiceren van kerstdiner ideeën en trends. De één vindt het wel heel vroeg allemaal, de ander kan het niet vroeg genoeg voor zijn. Doe al vroeg je huiswerk en knip de gerechten en artikelen uit die jij echt niet wilt vergeten. Dan zul je zien dat je in december volop keuze hebt om tot een mooi geheel te komen.

Kortom, doe lekker de gordijnen dicht en pak er een wijntje bij. Ga online lekker zoeken naar de beste pannenset voor deze winter, koop een prachtig servies erbij en inspireer jezelf alvast met allerlei gerechten. Dan zul je zien dat die wintermaanden heerlijk zijn, en krijgt de winterdip bij jou geen schijn van kans!

Speak Your Mind

*