Het geheim van de perfecte appeltaart | Recepten.be Het geheim van de perfecte appeltaart | Recepten.be

 

Recept - Het geheim van de perfecte appeltaart

Het geheim van de perfecte appeltaart
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Iedereen kent hem wel: oma’s overheerlijke appeltaart. Deze is elke keer weer verrukkelijk, hoe groter, hoe beter. En natuurlijk niet te vergeten hoort er ook een lekkere grote toef slagroom bij.

Ben je binnenkort jarig en wil je ook graag zo’n overheerlijke appeltaart maken voor je gasten? Wij zullen je een paar tips geven, zodat je binnenkort de allerlekkerste appeltaart met slagroom kunt serveren!

De beste tips voor het maken van appeltaart

  1. Wanneer je begint met het deeg maken van de appeltaart, is het van belang dat je koude boter gebruikt. Als je dit niet doet dan kan het deeg snel plakkerig worden, en dat is natuurlijk veel minder lekker.
  2. Ook is het handig om iets meer deeg te maken, want je hebt deeg nodig voor de bodem, de zijkanten én de bovenkant. Hiermee maak je die mooie figuurtjes boven op de taart.
  3. Daarnaast is het ook goed om een goede keuze te maken van je appel. Er zijn namelijk veel verschillende appels. Er is geen specifieke appel die wordt gebruikt voor appeltaarten, de keuze is simpel: je kiest voor de appel die je zelf het lekkerst vindt! Zorg ervoor dus voordat je appels gaat kopen, weet welke appel jouw voorkeur heeft.
  4. Zorg dat je springvorm goed is ingevet! Dit voorkomt dat je mooie appeltaart scheurt. Hiervoor kun je het beste roomboter gebruiken.
  5. Voeg rozijnen of krenten toe! Dit zorgt voor een echte smaakexplosie in je mond!
  6. De allerlaatste, maar zeker niet de minste tip: voeg een lekkere toef slagroom toe voordat je het serveert. Zoals we net al zeiden hoort het er gewoon bij en maakt het de appeltaart helemaal af!

Dit kun je ook doen!

Als je een appeltaart met een ander tintje wilt maken, kun je bijvoorbeeld de rozijnen een nachtje laten weken in Amaretto, dit zorgt voor een heerlijke nasmaak. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook custardpoeder toevoegen aan de appels, dit versterkt de smaak. Naast de basis appeltaart kun je ook een paar ingrediënten vervangen voor andere overheerlijke ingrediënten, denk aan harde stoofperen in plaats van de appels. Op deze manier kun je een heerlijk stukje appeltaart serveren met een beetje creativiteit!

Ingrediënten kopen

Nu je precies weet hoe je een overheerlijke appeltaart moet maken, is het tijd om de ingrediënten te kopen. Dit kun je natuurlijk doen in de supermarkt, maar bij Baktotaal Bouwhuis hebben ze alles wat je nodig hebt! Van springvormen tot bakgereedschappen tot de grondstoffen en ingrediënten. Je kunt in één keer klaar zijn bij deze partij. Wanneer je een bestelling plaatst voor 22:00 uur, heb je je spullen de volgende dag al in huis! Bestel je bakspullen op de website van Baktotaal, en je kunt meteen beginnen met het bakken van je overheerlijke appeltaart!

Speak Your Mind

*