Heerlijke smoothie met aardbeien en frisse groente | Recepten.be Heerlijke smoothie met aardbeien en frisse groente | Recepten.be

 

Recept - Heerlijke smoothie met aardbeien en frisse groente

Heerlijke smoothie met aardbeien en frisse groente
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Een verrukkelijke smoothie gaat er altijd wel in. Niet alleen omdat het lekker is, maar ook omdat de drankjes zo gezond zijn. Wanneer je kiest voor smoothies hoef je smaak niet op te offeren voor gezondheid. Geen wonder dus dat steeds meer mensen ze nuttigen bij het ontbijt, de lunch of gewoon als gezonde snack tussendoor. Het is een voortreffelijke manier om je hongergevoel te stillen en meteen te zorgen voor een aanzienlijke inname van vitamine C. Dit recept is een verrassende combinatie van zoete aardbeien, friszure citroen en heerlijke groente voor de ideale balans. 

De bonte verzameling ingrediënten in deze smoothie

  • 150 gram aardbeien
  • 1 rode biet
  • 1 stengel bleekselderij
  • Een halve komkommer
  • 6 kleine wortels
  • Een halve citroen

Het geheim van een voortreffelijke smoothie zit in de samenstelling van de ingrediënten. Logisch, want de bereiding is meestal behoorlijk rechtlijnig. De sleutel is het balanceren van zoet en zuur. In deze smoothie pas je dat overigens gemakkelijk naar smaak aan. Vind je de smoothie te zuur? Voeg dan wat minder citroen toe of kies juist voor meer aardbeien. Bij een te zoet sapje is dat precies andersom. 

Het bereiden van de frisse groentesap met aardbeien

Schil de citroen, verwijder de pitjes en maak de wortels schoon. Snij de ingrediënten in stukken die geschikt zijn voor jouw centrifuge of slowjuicer. Wanneer je in het bezit bent van een slowjuicer geniet dit apparaat de voorkeur. Door het langzame proces van persen gaan er namelijk minder nuttige voedingsstoffen verloren. De smoothie smaak koud het lekkerst. Maak desgewenst meerdere porties, want je kunt het sap een paar dagen in de koelkast bewaren. Invriezen is ook een optie om de smoothies nog langer te bewaren. Schud het drankje alvorens te serveren voor de ideale samenstelling en consistentie. 

Er zit meer groente dan fruit in een gezonde smoothie

Het valt je wellicht op dat we voor deze smoothie hoofdzakelijk voor groentes hebben gekozen. De aardbeien zijn voor de smaak toegevoegd. In vruchtensap zit namelijk veel suiker. Wanneer je er veel van drinkt is dat niet zo gezond. Gezonde smoothies bestaan om die reden voor minimaal 70% uit groente. 

Een detox kuur om je lichaam vrij te maken van giftige stoffen

Heb je al eens een detox kuur overwogen? Tijdens een tijdsbestek van een aantal dagen drink je louter gezonde sappen. Smoothies zoals hierboven beschreven zijn geschikt. Maar let er wel op dat je varieert voor een mooie balans. Lees meer over het concept en kom te weten wat de beste detox kuur is.

Speak Your Mind

*