Griezelige Halloween hapjes voor jong en oud | Recepten.be Griezelige Halloween hapjes voor jong en oud | Recepten.be

 

Recept - Griezelige Halloween hapjes voor jong en oud

Griezelige Halloween hapjes voor jong en oud
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Vier jij elk jaar Halloween? Op 31 oktober is het weer zo ver, de engste avond van het jaar! Het perfecte excuus om je uitgebreid te verkleden, je decoratie boven te halen en je creativiteit los te laten in de keuken!

Net als elk ander evenement dit jaar, zal ook Halloween er anders uitzien. Was jij van plan te gaan trick or treaten? Misschien is het een beter idee om een enge film te kijken thuis met je bubbel? Wat je ook doet, de ultieme griezelnacht moet gevierd worden!

Griezelige recepten

Om er op 31 oktober toch een griezelig leuke avond van te maken hebben wij een aantal enge recepten en hapjes voor jou opgelijst. Sommige zijn heel gemakkelijk om te maken, dus keukenprins(es) of niet, jij kan dit!

Mummy meatloaf (gehaktbrood)

Mummy gehaktbroodWat heb je nodig om deze vlezige mummy voor te kunnen schotelen?

  • Voor het gehaktbrood: 1 kg gehakt, 1 geraspte uit, 1 ei, 2 eetlepels paneermeel, 2 teentjes knoflook en 1 takje rozenmarijn (in stukjes). Voeg er ook wat zout en peper aan toe.
  • Voor de mummificatie heb je nodig: ketchup, pikante saus, 2 gele tomaten (ogen), geblancheerde amandelen en 1 pakje spek.

Hoe begin je aan het proces? Meng het gehakt met de rest van de ingrediënten en plaats het in een ovenschotel. Vorm het vlees tot een gezicht, met inkepingen voor de ogen en een open mond. De amandelen plaats je als tanden in de mond. Bestrijk het gehaktbrood vervolgens met ketchup (gemengd met pikante saus). Wikkel vervolgens het spel rond het gehaktbrood en plaats de gele tomaten in de oogholtes.

Als je blij bent met je creatie, plaats je het brood ongeveer 20 minuten in de oven op 200°C. Voeg dan een bodempje water toe aan de schotel – dat kan je later gebruiken voor de saus – en laat het nog 10 tot 15 minuten koken.

Voor de saus kan je vervolgens het vocht uit de ovenschotel in een pan gieten en verder opwarmen. Door sausbinder, melk en rode aalbessengelei toe te voegen, maak je een bloederige saus voor bij je gehaktbrood! Serveer je mummy met aardappelpuree en smakelijk!

Enge (oven)hapjes

Ga je liever voor wat gemakkelijkere Halloween hapjes? Van spookbanaantjes tot mummy worstjes, keuze genoeg!

Halloween hapjes

Speak Your Mind

*