Een pompoen uithollen? Zo doe je dat! | Recepten.be Een pompoen uithollen? Zo doe je dat! | Recepten.be

 

Recept - Een pompoen uithollen? Zo doe je dat!

Een pompoen uithollen? Zo doe je dat!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

31 oktober is het weer zover: Halloween! Het moment om je huis om te toveren tot een griezelwereld, je te verkleden of een eng etentje te organiseren. Hoe dan ook, als je aan Halloween denkt, dan zijn pompoenen niet ver weg in je gedachten. Je kan er niet alleen lekkere gerechten mee maken, maar ze zijn ook leuk als decoratie. Een pompoen uithollen is een heel werkje, daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Voorkom nachtmerries met een goede voorbereiding

Halloween draait rond griezelen en grollen, maar deze rommelige nachtmerrie wil je koste wat het kost vermijden. Na het uithollen van een pompoen kan je keuken er namelijk uitzien als een crimescene. Om dat te vermijden is het eerst en vooral belangrijk om je tafel of werkplaats te bedekken met plastic folie of krantenpapier. Zo kan je alles snel en makkelijk opruimen. Leg ook al het materiaal dat je nodig hebt al klaar, zodat je niet door heel je keuken moet lopen op zoek naar het juiste ‘moordwapen’. 

Dit heb je nodig:

  • Een pompoen
  • Oude kranten (om de vloer te beschermen)
  • Een groot scherp mes
  • Een kleiner scherp mesje 
  • Een lepel
  • Een zwarte stift, pen of potlood
  • Theelichtjes of sfeerlichtjes
  • Eventueel: een sjabloon van een gezicht dat je uit de pompoen wilt snijden

Aan de slag met het grote mes

Om de pompoen uit te hollen heb je natuurlijk een gat nodig. Dit kan je op 2 manieren doen: je kan de bovenkant open maken en de steel eraf snijden of je kan achteraan een gat maken. Laat je de steel intact, dan blijft de pompoen er langer fris uitzien. Maak je een gat achteraan, dan kan het licht langs daar ontsnappen en is je design misschien niet zo goed zichtbaar. Ook is het op deze manier moeilijker om al het vruchtvlees eruit te halen.

Laat het uithollen maar beginnen

De binnenkant van een pompoen ziet er niet zo smakelijk uit, veel vezeldraden en pitten, een beetje zoals hersenen en ingewanden. Je kan met een lepel te werk gaan, maar het is veel sneller om je handen uit de mouwen te steken en de smurrie er zo uit te halen. Daarna kan je de laatste restjes wegschrapen met een lepel. Hoe schoner je pompoen is, hoe langer hij vrij van schimmels blijft. Een beschimmelde pompoen is misschien wel angstaanjagend, maar wil je zeker niet in huis. Hou het vruchtvlees opzij om te gebruiken in een van onze pompoenrecepten.

Geef je pompoen een gezichtpompoen

Een klassiek gezicht, weerwolf, heks of ander huiveringwekkend wezen? Met een beetje oefenen kan je werkelijk alles in een pompoen kerven. Geduld is hier de boodschap! Schets eerst je design op de pompoen en ga daarna te werk met een klein scherp mesje. Wil je extra coole designs maken, werk dan met verschillende dieptes. Geef je pompoen bijvoorbeeld gekke wenkbrauwen of verwijder een laag van de harde buitenkant op de tanden voor een realistischer effect.

Laat je pompoen stralen in de nacht

Eén theelichtje geeft vaak al een spooky uitstraling. Wil je het wat veiliger spelen? Hang er dan een snoer met led-lampjes in. 

Met deze tips maak jij in geen tijd van een gewone pompoen akelige decoratie. 

Speak Your Mind

*