Een koffiebar als een echte barista? 5 ideetjes om die in huis te halen! | Recepten.be Een koffiebar als een echte barista? 5 ideetjes om die in huis te halen! | Recepten.be

 

Recept - Een koffiebar als een echte barista? 5 ideetjes om die in huis te halen!

Een koffiebar als een echte barista? 5 ideetjes om die in huis te halen!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Een vers kopje koffie raakt nooit uit de mode, maar keukenkastjes vol met koffiepads, siropen en mokken zeker wel. Zorg voor een perfecte ochtendroutine door een van deze koffiebar-ideeën op te zetten. Het is zo eenvoudig als het klinkt: maak een plekje vrij in je huis (denk aan een keukenkastje, aanrecht, voorraadkast of bar) en vul het met alles wat je nodig hebt om ’s ochtends het ultieme brouwsel te maken, ’s middags een opkikkertje of een slaapmutsje wanneer je klaar bent voor bed (dan best zonder cafeïne). Hier vind je een eenvoudige doe-het-zelf-oplossing die past bij je ruimte, budget en inrichtingsstijl, variërend van een volledig gevulde koffiebar in een ingebouwde kast tot een ruimtebesparende koffiekar die je van de keuken naar kamer kunt verplaatsen. Zelfs als je weinig ruimte hebt, laten deze eenvoudige DIY’s je slimme trucjes zien om ruimte te maken voor een koffiebar in een kleine keuken.

Een drankenkar, van dag tot nacht 

Houd de drankjes – al dan niet met cafeïne – gaande van ’s morgens tot ’s avonds. Deze kar is groot genoeg om de ingrediënten en accessoires op te plaatsen zoals een kop koffie, de krant en andere dingen. Je kan de trolley gewoon duwen vanuit de keuken tot bij de zetel of je bed, handig toch? Zo geniet jij zorgeloos van je koffie ‘s ochtends, of als slaapmutsje, en alles tussenin. 

In de kast

Verander een extra kast in een stijlvolle koffiebar door de muur te bedekken met een gewaagd tijdelijk behang en de planken te versieren met decoratieve accenten. Je gasten zullen ongetwijfeld opkijken van deze leuke creatie!

Helemaal ingebouwd

Een ingebouwde koffiebar omdat je jezelf zeker wat in de watten mag leggen na het afgelopen jaar. Zet je koffiemokken op planken, steek de siropen, je koffiebonen en houdbare creamers in de binnendeuren van de kast en zet je machine op de toonbank. Helemaal ready to brew!

Van oud naar nieuw

Voor een echte DIY, kan je proberen om je antiek buffet met glanzende afwerking een moderner tintje te geven. Bedek alle imperfecties met manden, potten en een assortiment monochrome mokken en voila, je antiek buffet heeft nu een tweede leven. Waarschijnlijk wordt dit nu ook het perfecte kiekje voor je volgende Instagram post.

Thee en koffie hoekje

Ruim een oude kast op en laad hem vol met gelabelde organisers en mandjes, vol met koffie- en theesoorten om iedereen te plezieren die langskomt voor een vers kopje thee of koffie. Zo satisfying om aan de hand van de labels meteen je favoriet uit te kiezen!

Natuurlijk zijn koffiebars een functionele toevoeging aan het huis van elke koffieliefhebber, maar de meeste van deze koffiebars zijn ook geweldige pronkstukken, ongeacht of je ruimte een moderne, klassieke of boerderij-esthetiek uitstraalt. Je kan je koffiebar aanpassen aan de smaak van je gezin, door er warme chocolademelk, theezakjes en andere drankjes aan toe te voegen waar iedereen van kan genieten.

Speak Your Mind

*