Een heerlijk en voedzaam ontbijt om de dag te beginnen | Recepten.be Een heerlijk en voedzaam ontbijt om de dag te beginnen | Recepten.be

 

Recept - Een heerlijk en voedzaam ontbijt om de dag te beginnen

Een heerlijk en voedzaam ontbijt om de dag te beginnen
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Je hoort regelmatig dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Dat is uiteraard alleen waar als je kiest voor een verantwoord ontbijt met de juiste samenstelling van ingrediënten. Door te kiezen voor een ontbijt met een laag aantal calorieën zet je een flinke stap in de richting naar een gezondere levensstijl. Uiteraard is dat ook niet weg wanneer je af wenst te vallen. Zolang je er maar voor zorgt dat je het ontbijt niet overslaat. Een speciaal voor het ontbijt samengesteld sap voldoet aan al deze eisen. Bovendien is het mogelijk om oneindig te variëren met sappen op basis van groente, fruit en superfoods. Hieronder volgt een uiterst smakelijk voorbeeld met louter gezonde ingrediënten. 

Recept: Sap op basis van boerenkool, spinazie en ananas

De lekkerste smaken komen vaak uit onverwachte hoek. Heb jij bijvoorbeeld weleens gedacht om spinazie, boerenkool, gember en ananas te mixen? Voor dit heerlijke recept heb je een slowjuicer nodig. Probeer de onderstaande ingrediënten vers in te kopen en kies waar mogelijk voor biologische groenten en vruchten. 

Ingrediënten:

  • Een kwart ananas
  • Een halve citroen
  • Een handvol boerenkool
  • Een handvol spinazie
  • 2 eetlepels verse gember

Bereidingswijze van het sapje met boerenkool, spinazie en ananas

Schil allereerst de ananas en verwijder de kern. Maak de boerenkool en spinazie schoon. Snijd alles vervolgens in stukken die in je slowjuicer passen. Schil ondertussen de gember en snijd deze in kleine stukjes of rasp het. Knijp de halve citroen uit en voeg dit samen met de gember toe aan het mengsel. Laat de slowjuicer draaien totdat de consistentie naar wens is. 

Laat je creativiteit de vrije loop

Het leuke aan sappen is dat je ook zelf eenvoudig een nieuwe creatie maakt. Met name wanneer je eerst even oefent met bestaande recepten. Niet veel mensen zouden in eerste instantie ananas en spinazie combineren. Maar het blijkt juist een uiterst lekkere mix waarbij de tropische ananas eruit springt. Heb jij zelf al een idee voor een smakelijk sap met de juiste voedingsstoffen? 

Bestel heerlijke en voedzame sappen online

Het is mogelijk om een paar dagen niks anders te drinken dan sappen. Dat wordt ook wel een detoxkuur genoemd. Het is wel aanbevolen om te kiezen voor sappen met de ideale samenstelling en niet meteen zelf aan de slag te gaan. Lees meer over detoxen en de voordelen en begin vandaag nog met een sapjeskuur

Speak Your Mind

*