Dit heb je nodig voor jouw kerstdiner! | Recepten.be Dit heb je nodig voor jouw kerstdiner! | Recepten.be

 

Recept - Dit heb je nodig voor jouw kerstdiner!

Dit heb je nodig voor jouw kerstdiner!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

De feestdagen staan letterlijk voor de deur. Dat betekent een groot feest, maar vooral ook heel veel regelen. De meeste mensen hebben al hun cadeaus ondertussen wel binnen. Nu nog de gerechten uitzoeken en zorgen voor aankleding. Benieuwd of je nog iets vergeten bent? In dit artikel zetten we op een rijtje wat je allemaal nodig hebt voor jouw kerstdiner!

Een mooi servies

Een van de moeilijkste dingen is wellicht om mooie servies te vinden. Voornamelijk voor het grote gezelschap dat over de vloer komt. Als je voorheen de feestdagen klein vierde, dan heb je nu nieuwe servies nodig. Dit jaar vieren we kerst namelijk groots. De corona jaren zijn immers echt voorbij nu, dus het is weer geoorloofd om in grote getalen samen te komen. 

Alleen nog even een nieuw servies bestellen dus, die ook nog eens mooi is. Kies bijvoorbeeld voor het churchill servies, welke er in verschillende maten en kleuren zijn. Ga een keer voor een mooi zwart servies. Dat staat lekker chic op tafel. Behalve als je een zwarte tafel hebt natuurlijk. Al zou je dat ook nog op kunnen lossen door een tafelkleed te kiezen in een andere kleur, zoals goud of rood. 

Wil je liever voor een servies gaan, wat je ook dagelijks kunt gebruiken? Dan is een dudson servies misschien meer iets voor jullie. Deze borden en mokken zijn elke dag handig in gebruik. Bovendien is het natuurlijk ook wel fijn dat je een servies meerdere keren kunt gebruiken en niet alleen met de feestdagen. Zo’n nieuw servies is namelijk al duur genoeg.

Onze tip is dan ook om een nieuw servies te vragen voor de feestdagen. Dat is een mooi cadeau, wat dan ook meteen gebruikt kan worden voor het kerstdiner, maar ook alle dagen daarna.

De lekkerste recepten

Een mooi servies is pas het begin. Je hebt natuurlijk ook gerechten nodig om op dat mooie servies te serveren. Daar heb je natuurlijk heel wat lekkere recepten voor nodig. Er zijn een paar dingen die je kunt doen. 

Ten eerste kun je zelf een geheel kerstdiner verzorgen van begin tot eind. Dat kost alleen heel veel tijd en moeite. Daarom kiezen de meeste gezinnen ervoor om de gangen onder de familie te verdelen. Dat scheelt in de kosten, maar ook in tijd en moeite. Bovendien is het natuurlijk ook veel gezelliger als je kerst samen kunt vieren, in plaats van dat iemand heel de avond in de keuken staat.

Naar de laatste optie gaat de voorkeur steeds meer uit. Al zul je dan wel samen af moeten stemmen wat je gaat maken. Zo kun je er een compleet kerstdiner van maken. Stel jullie maken als hoofdgerecht een stoverij van everzwijn, dan moet het voor- en nagerecht daar ook op afgestemd worden. 

Een fijn gezelschap

Het servies en de gerechten zijn belangrijke elementen om kerst te laten slagen. Alleen het belangrijkste ingrediënt is toch wel een fijn gezelschap. Vier dan ook alleen maar de kerstdagen met mensen die jou echt heel dierbaar zijn. Daar heb je vaak ook de gezelligste tijd mee. 

Een fijn gezelschap heeft te maken met de mensen die je uitnodigt, maar ook met wat je samen doet. Natuurlijk kan een kerstdiner een avondvullend programma zijn, maar vaak moet je nog wat activiteiten verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan het kijken van een kerstfilm of het spelen van leuke spelletjes.

Een ander idee is om te dobbelen voor cadeaus. Daar ben je ook wel een tijdje mee zoet. Zo heb je meteen een avondvullend programma en volop gezelligheid. Een dobbelspel zorgt namelijk gegarandeerd voor lachen, gieren en brullen!

Speak Your Mind

*