Deze spullen heb je nodig voor een geslaagde BBQ! | Recepten.be Deze spullen heb je nodig voor een geslaagde BBQ! | Recepten.be

 

Recept - Deze spullen heb je nodig voor een geslaagde BBQ!

Deze spullen heb je nodig voor een geslaagde BBQ!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Als de eerste zonnestralen te zien zijn, denken we al vaak aan de BBQ. Want was is er gezelliger dan met vrienden buiten te eten, op jullie eigen tempo onder het genot van een drankje? Precies zo’n avond BBQ kan heel wat tongen los maken, omdat het al gauw super gezellig is. Maar, wat heb je nou precies nodig om zo’n te gekke BBQ te organiseren? Wij zetten alles voor je op een rijtje.

Een goede BBQ

Uiteraard moet je een goede BBQ hebben, wil je er gebruik van kunnen maken. Des te eerder kun je natuurlijk ook geen mensen uitnodigen. Het belangrijkste waar je op moet letten zijn je eigen wensen en behoeftes. Bedenk bijvoorbeeld hoeveel vlees er tegelijk op gebakken moet worden, aan de hand daarvan ga je de grootte van je BBQ bepalen. Als jullie vaak een BBQ-feest geven, heb je natuurlijk ook een flinke BBQ nodig. Als jullie nooit met meer dan 10 man zijn, dan is een kleiner formaat ook geschikt. In de BBQ wereld is natuurlijk de ‘Green Egg’ een fenomeen. Deze BBQ is alleen niet voor iedereen zijn portemonnee geschikt. Een goedkopere variant is bijvoorbeeld de Kamado BBQ. Ze hebben hetzelfde design en bakken het vlees zoals ze moeten doen. 

Een goed buiten interieur

Je wil natuurlijk wel dat je gasten lekker kunnen zitten tijdens de BBQ. Uiteraard vind je dat voor jezelf ook prettig. Daarom is het belangrijk dat je de juiste tuinmeubels in de tuin hebt staan. Loungebanken zijn bijvoorbeeld heerlijk voor een borrelavond, waar je lekker onderuit gezakt kunt zitten. Alleen zijn ze voor een BBQ misschien wat minder geschikt. De tafels zijn namelijk vaak laag, waardoor je met je bordje op schoot moet eten. Niet iedereen is daar fan van. Er zijn wel loungetafels die je in hoogte kunt verstellen, die zijn natuurlijk voor elk feestje ideaal! 

Een complete gastenlijst

Als je een BBQ organiseert, nodig je daar vaak gasten voor uit. Want bij een BBQ geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Zorg daarom dat je op tijd mensen uitnodigt, zodat zij geen andere plannen maken. Op die manier weet jij ook waar je aan toe bent en hoeveel vlees je bijvoorbeeld in huis moet halen. Als je een BBQ organiseert met vrienden of familie onder elkaar, kun je zelfs de boodschappenlijst verdelen. Als iedereen een paar dingen meeneemt, ben je namelijk ook compleet voorzien voordat de BBQ aan gaat. 

Lekkere BBQ recepten

BBQ’en is toch echt een mannending. En wat willen mannen vaak doen als ze het heft in handen hebben? Een beetje uitsloven natuurlijk. Kies daarom een paar lekkere recepten, waar je gasten door verbluft zijn. Denk bijvoorbeeld aan een venkel van de BBQ of natuurlijk de bekende spareribs! Grote kans dat ze nooit meer ergens anders willen BBQ’en dan bij jullie. 

Tassen vol boodschappen

Een BBQ is leuk om te organiseren, maar veel mensen vergeten hoeveel tijd je kwijt bent met het regelen ervan. Het is namelijk niet 5 minuten de supermarkt in en weer uit. Als je gaat BBQ’en heb je een super lange boodschappenlijst, die je af moet werken. Alleen met vlees en vis kom je er namelijk niet. Je moet ook groenten hebben om voor afwisseling te zorgen. Sausjes zijn ook heel belangrijk, om het vlees lekker in te soppen. En wat is een BBQ zonder stokbrood met aioli en kruidenboter? En dan hebben we het nog niet eens erover gehad dat je rekening moet houden met iedereen zijn allergieën en voorkeuren. Je moet daarom verstandig kiezen wat voor vlees en vis je meeneemt. Niet iedereen lust bijvoorbeeld een worst of spareribs. Als je het goed wil doen haal je vlees en vis, wat iedereen lust, zodat iedereen ook een ruime keuze heeft. Uiteraard is dat wel een grote klus.

Speak Your Mind

*