Deze producten mogen bakliefhebbers niet missen in de keuken | Recepten.be Deze producten mogen bakliefhebbers niet missen in de keuken | Recepten.be

 

Recept - Deze producten mogen bakliefhebbers niet missen in de keuken

Deze producten mogen bakliefhebbers niet missen in de keuken
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Er zijn mensen die er niks om geven en er zijn mensen die het liefst de hele dag in de keuken staan. Die tweede groep bakt het liefst alles zelf. Iemand jarig? Dan wordt de taart zelf gebakken. Een toetje nodig voor de familie bbq? Ook dat wordt allemaal zelf gebakken. Maar, wat zijn nou echt producten die je altijd in je keuken op voorraad moet hebben als bakken jouw passie is? We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

De apparatuur

Als je van bakken houdt, is het allereerst belangrijk om een goede oven te hebben. Daarnaast moet het ook een oven zijn die aan jouw bakcapaciteit voldoet. Bak je vaak meerdere taarten, cupcakes of andere cakes tegelijk? Dan heb je waarschijnlijk een grotere oven nodig dan de meeste mensen. 

Bovendien moet je natuurlijk ook je deeg of beslag kunnen mixen en kloppen. Hiervoor heb je allereerst een mixer nodig. Daarmee kun je bijvoorbeeld het beslag voor een cake kloppen. Ten tweede heb je een keukenmachine nodig. Deze is handig, wanneer je bijvoorbeeld brood wil bakken. De echte bakliefhebbers bakken namelijk alles zelf en daar hoort ook brood bij. In dat geval heb je natuurlijk ook de beste broodbakmachine nodig, zodat het brood van hoge kwaliteit is. Je kunt het deeg ook in de broodbakmachine laten kneden, eveneens als pizzadeeg bijvoorbeeld. Alsnog is het dan handig om een keukenmachine aan te schaffen, want buiten het kneden om, kan deze bijvoorbeeld ook groentes fijn malen of bijvoorbeeld een milkshake maken. Of te wel beide apparaten zijn multifunctioneel, waardoor ze beide een aanwinst zijn in jouw bak keuken. 

De accessoires

Als je veel cakes bakt, zijn een paar cakeblikken in elk geval belangrijk om in huis te hebben. Daarnaast zijn springvormen in verschillende maten handig om te hebben. Hier kun je taarten in bakken, maar ook cakes. Bovendien zijn alle andere vormen ook een meerwaarde als vaak je verschillende dingen bakt. Denk bijvoorbeeld aan een muffin bakvorm of siliconen cupcake vormpjes. Siliconen vormpjes zijn natuurlijk handig, omdat je ze kunt hergebruiken en je kunt ze zo makkelijk meenemen naar bijvoorbeeld een vriendinnen picknick

Uiteraard zijn er nog veel meer vormen en mallen, speciaal om koekjes, cakepops of wafels te bakken. Welke vormen je in huis haalt is natuurlijk afhankelijk van de producten die je graag bakt. Vormpjes om koekjes te bakken zijn in ieder geval een aanrader. Deze kun je namelijk ook weer gebruiken voor fondant. 

Daarnaast is een deegroller een fijne accessoire. Zo’n roller is fijn als je deeg moet rollen, maar kan ook weer handig zijn voor fondant. Daarnaast zijn afmetingen belangrijk als je gaat bakken. Een maatbeker is dan handig, eveneens als maatlepels. En wat dacht je van een keukenweegschaal? Zo’n weegschaal komt altijd wel van pas, ook als je denkt dat je die nooit gaat gebruiken. 

De ingrediënten 

Ook dit is weer afhankelijk van wat je graag bakt, maar sommige ingrediënten komen in meerdere baksels voor. Denk aan bloem, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, gist, baking soda, zout, eieren, ongezouten roomboter, melk, vanille extract, vanille suiker, kristalsuiker en basterdsuiker. Dit zijn als het ware de basis ingrediënten als je graag bakt. Zorg daarom dat je deze altijd in huis hebt, want hier kun je bijna alles mee maken! Maar, je kunt bijvoorbeeld ook denken aan fondant en marsepein. Deze kun je in huis hebben als je vaak taarten bakt, maar ook op cupcakes kun je fondant gebruiken. Hetzelfde geldt voor verschillende soorten versiering, die kun je ook weer gebruiken op allerlei verschillende baksels.

Speak Your Mind

*