Deze items mogen niet ontbreken in de keuken | Recepten.be Deze items mogen niet ontbreken in de keuken | Recepten.be

 

Recept - Deze items mogen niet ontbreken in de keuken

Deze items mogen niet ontbreken in de keuken
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Elke dag moet er gegeten worden, alleen is koken niet iedereen zijn favoriete hobby. Dat is ook niet gek natuurlijk, want koken kost soms ook veel tijd. Niet iedereen heeft die tijd, wanneer je aan het rennen bent tussen werk, kinderen van school halen, sporten, huisdieren verzorgen etc. Daarnaast is het ook elke dag weer een zoektocht om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Je kunt nog wel eens inspiratieloos zijn en dat maakt het koken zelf ook niet per se leuker. Er zijn wat items op de markt, die het koken net wat makkelijker maken, waardoor het ook nét iets leuker wordt.

Lang leven de recepten(boeken)

Als je inspiratieloos bent zijn receptenboeken natuurlijk de redder in nood. Alleen kost dat soms best wel veel tijd, want ga maar eens snel op zoek naar een recept als je weinig tijd hebt. Grote kans dat als je eindelijk een recept hebt gevonden er toch weer ingrediënten in zitten die de kinderen niet lusten. Daarom is het veel handiger om op de app van je favoriete supermarkt een recept te zoeken. Vaak kun je nog verschillende voorkeuren aangeven, denk bijvoorbeeld aan filteren op ‘gezond’ of op ‘stamppot’. Datzelfde geldt natuurlijk voor online recepten websites.  Zo heb je in een oogopslag een heleboel recepten en nieuwe inspiratie. 

Een Japans messenset

Als je plezier wil hebben in koken is het belangrijk dat je apparatuur, maar ook ander keukengerei naar behoren werkt. Daar horen dus geen botte mensen bij, waarmee je 4 keer door een kipfilet moet snijden. Een scherp set messen is daarom een aanrader om in huis te hebben. Houd deze uiteraard wel ver weg van alle kindervingers. Japanse messen van Kookgigant.nl zijn aan te raden, want Japanse messen zijn de beste. Ze zijn namelijk vlijmscherp en blijven dat ook extra lang. 

Een groentesnijder

Voor degene die een hekel heeft aan snijden is een Japans messenset waarschijnlijk al een hele verademing. Hiermee gaat het vlees snijden natuurlijk veel sneller, maar dan heb je de groenten nog. Als je voor een groot gezin kookt, kan dat best een klus zijn, voornamelijk met kleine losse groenten, zoals wortels of ui. In dat geval kun je dan beter een groentesnijder aanschaffen. Met zo’n apparaat zijn je groentes in een handomdraai gesneden. Door de verschillende soorten opzetstukken, snijd je alles in blokjes, reepjes en schijfjes. Ideaal dus als je dagelijks veel groenten moet snijden. 

Een goed pannenset 

Zonder pannen kun je natuurlijk helemaal niet koken. Maar een goed pannenset is in ieder geval al het halve werk. Als je koekenpannen slecht zijn, zal vlees minder snel gaar worden bijvoorbeeld. Koken duurt dan nog langer en dat kan ook weer zorgen voor behoorlijk wat irritaties. Zorg daarom ook dat je pannenset goed bij jouw fornuis past. Niet elke pan is gemaakt voor een inductiekookplaat bijvoorbeeld. Door de verkeerde pannen te gebruiken op een fornuis, kan het zijn dat de kookplaat niet goed werkt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je met pannen, die geschikt zijn voor op het gas, op een inductiekookplaat gaat koken. 

Er zijn ook pannen, die het koken nog makkelijker maken voor je. Denk bijvoorbeeld aan een rijstkoker, een slowcooker en een cookforme pan. Een rijstkoker is uiteraard bedoeld om rijst te koken. Het voordeel hiervan is dat het water niet over kan lopen en de rijst kan niet aanbranden. Met een normale pan heb je natuurlijk wel deze ongemakken. 

Een slowcooker is weer heel handig voor het garen van vlees. Maar, ook voor allerlei andere gerechten. Het fijne hiervan is dat eten hierin minder snel aan kan branden en je hoeft er niet constant bij te blijven. 

Diezelfde voordelen heeft een cookforme pan. Deze is heel handig voor mensen die niet zo van koken houden. Het enige wat jij hoeft te doen is alle ingrediënten te verzamelen en te snijden. Verder hoef je er niet bij na te denken, want de pan geeft zelf aan, wanneer je een ingrediënt toe moet voegen. Hoe handig is dat?

Je kunt ook eens kijken op Wikipedia keukengerei voor meer gebruiksvoorwerpen voor in de keuken.

Speak Your Mind

*