Deze combinaties met speculaas moet je geproefd hebben | Recepten.be Deze combinaties met speculaas moet je geproefd hebben | Recepten.be

 

Recept - Deze combinaties met speculaas moet je geproefd hebben

Deze combinaties met speculaas moet je geproefd hebben
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Op 6 december komt Sinterklaas langs en daar hoort natuurlijk speculaas bij! Maak jij ieder jaar een hoop speculaas volgens het klassiek recept? Stap dit jaar dan eens uit je comfortzone en probeer deze unieke combinaties uit. Al is er natuurlijk niets mis met een klassiek speculaaskoekje, toch kunnen een paar extra ingrediënten deze lekkernij naar een hoger niveau tillen!

Speculaas met amandelen

Amandelschilfers zijn een populaire toevoeging aan speculaas en dat is niet zonder reden. Ze geven een krokante toets en hebben een geweldige voedingswaarde. Het is dus de perfecte topping voor op het koekje. Wil je nog een stapje verder gaan? Vervang dan de bloem uit het recept met amandelmeel. De speculaas blijft lekker krokant aan de buitenkant en heerlijk smeuïg vanbinnen. 

Chocolade maakt alles beter

De kans is groot dat je na Sinterklaas nog wat chocolade over hebt. Misschien ligt er nog wel een chocoladeletter in de kast die niet meer wordt opgegeten. Gebruik het dan om je speculaaskoekjes een lekker jasje te geven. Smelt witte, pure of melkchocolade en dip er de koekjes in. Ook kun je de chocolade gebruiken om de koekjes te decoreren of om bijvoorbeeld de muren van een peperkoekenhuisje aan elkaar vast te maken. Hoe dan ook de mogelijkheden met chocolade zijn eindeloos.

Speculaas

Gevulde speculaas

Heb jij al eens van gevulde speculaas gehoord? Vaak wordt hiervoor marsepein/amandelspijs gebruikt. De bereiding is eenvoudig: splits het speculaasdeeg op in twee delen. Gebruik het eerste deel om de vorm te bedekken, verdeel de marsepein over de bodem en bedek vervolgens met het andere deel van het deeg. Bakken maar en klaar is kees! 

Het maken van speculaas is een leuke activiteit om samen met je kinderen te doen. Wat ze waarschijnlijk het leukste vinden, is het uitrollen van het deeg en er leuke figuurtjes mee maken. Voorzie dus een aantal koekjesuitstekers of glazen om ronde vormen en andere fantastische creaties mee te maken. Na het bakken kun je je kinderen er weer bijroepen om de koekjes te versieren. Denk maar aan sprinkles, chocolade of andere eetbare versieringen. Plezier gegarandeerd! Bovendien zal het huis gevuld zijn met de heerlijke geur van kaneel, dat zorgt voor wat meer gezelligheid op een donkere dag.

Deze combinaties met speculaas moet je geproefd hebben, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Comments

  1. speculaas op de bodem van een appeltaart is heerlijk en zorgt ook voor een lekkere krokante bodem . En anijskrollen (zachte anijsbroodjes) die worden rond St Nicolaas 5 december in Nederland gebakken die met roomboter besmeren en beleggen met speculaas heerlijk !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Speak Your Mind

*