De top 3 gezondste noten | Recepten.be De top 3 gezondste noten | Recepten.be

 

Recept - De top 3 gezondste noten

De top 3 gezondste noten
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Noten zijn erg gezond. Ze zijn een goede bron van vetten, eiwitten en vezels. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen die vaak noten eten, langer leven dan mensen die ze niet eten. Dit komt doordat noten kunnen helpen bij het voorkomen van sommige chronische ziektes zoals diabetes en hartziektes.

Ook kan het het risico op bepaalde soorten kanker verlagen. Veel gezonde noten bevatten magnesium en vitamine E. Enkel voordelen dus!

Wij zetten daarom voor jou de 3 gezondste noten op een rijtje.

1. Amandelen

Amandelen komen van de amandelboom en bevatten erg veel belangrijke voedingstoffen. De noten kunnen gewichtsverlies bevorderen en de bloeddruk verlagen bij mensen met overgewicht of obesitas.

Daarbij kan de stijging van het bloedsuikergehalte sterk worden verminderd na het eten van een maaltijd met 30 gram amandelen.

2. Pistachenotenpistache

Pistachenoten behoren bij veel mensen tot de favorieten, maar vaak hebben ze wel een hoger prijskaartje. Deze noten bevatten veel vezels en verbeteren je cholesterolniveau.

Ook beïnvloeden pistachenootjes je bloeddruk en je gewicht op een goede manier.

3. Walnoten

Walnoten sluiten deze top 3 van gezondste noten af. Ook walnoten hebben een gunstige invloed op een aantal risicofactoren voor hartziektes. Ook zijn deze noten goed voor de bloeddruk en de normale doorstroming van bloed in het bloedvatenstelsel.

Ook lijken walnoten te zorgen voor een afname van ontstekingsactiviteit. Dit draagt bij tot het verkleinen van de kans op chronische ziektes.

Laat dus in het vervolg die zak chips staan en eet in de plaats een handje gezonde noten als snack!

 

 

Speak Your Mind

*