De magie van vanille | Recepten.be De magie van vanille | Recepten.be

 

Recept - De magie van vanille

De magie van vanille
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Na Saffraan is het de duurste specerij ter wereld: vanille. De Vanille-orchidee komt vooral voor in Mexico en Guatemale en het bijzondere aan de plant (en waarschijnlijk hetgeen de specerij zo duur maakt) is dat natuurlijke bestuivers ontbreken. Daarom moet dit met de hand gedaan worden. Ook de oogst is een heel proces. Deze kan zomaar mislukken na een aantal koude nachten.

Heb jij weleens gewerkt met vanillestokjes? Iedereen die houdt van onvervalste vanille moet dit zeker eens proberen. Het is de meest natuurlijke manier om de vanille tot z’n recht te laten komen, in welk recept dan ook. Maar hoe haal je het maximale uit een stokje?

Hoe het werkt:
Laten we bij het begin beginnen: zo zien vanillestokjes eruit:

 

 

 

 

Pak een mes en een schone plank en het snijden kan beginnen. Pak het einde van het stokje en snijd de vrucht in de lengte doormidden. Haal dan met de botte kant van het mes de zaadjes uit de lijst. Deze kun je eenvoudig van het stokje schrapen. Druk daarbij niet te hard, want dan schraap je meer dan alleen de zaadjes van het stokje af. Het uitgeschraapte stokje kun je in een pot suiker bewaren om een heerlijke vanillesmaak aan je suiker toe te voegen. Zo hoef je niets weg te gooien. Ideaal toch?

Zie voor een video-uitleg:

Wat ga jij maken met vanillestokjes? Bestel hier de meest verse vanillestokjes en verras jouw geliefden!

De magie van vanille, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Speak Your Mind

*