De lekkerste typische gerechten in vijf populaire vakantielanden | Recepten.be De lekkerste typische gerechten in vijf populaire vakantielanden | Recepten.be

 

Recept - De lekkerste typische gerechten in vijf populaire vakantielanden

De lekkerste typische gerechten in vijf populaire vakantielanden
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Een welverdiende vakantie is iets om naar uit te kijken en de meeste mensen bereiden zich graag op hun vakantie voor. Uitzoeken wat de bezienswaardigheden in de regio zijn, waar de mooiste stranden zijn en welke natuurfenomenen je niet mag missen. Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland wil je niet alleen genieten van de mooie omgeving, maar ook van de lokale keuken. Daarom hebben we de lekkerste specialiteiten uit vijf populaire vakantielanden op een rijtje gezet. Welke typische gerechten moet je proeven in Spanje, Griekenland, Italië, Portugal en Frankrijk?

Spanje: van paella tot tapas

De Spaanse keuken varieert van regio tot regio en er zijn dus een hoop typische Spaanse gerechten die je kunt proeven. Ga je naar Valencia? Dit is de thuisstad van de paella en dé plek om dit typische gerecht te proeven. In Asturië bestel je een fabada Asturiana, in Madrid een cocido Madrileño en in Galicië pulpo a feira. Er zijn ook een aantal gerechten die in heel Spanje gegeten worden, zoals de tortilla de patatas. Dit is een aardappelomelet dat afhankelijk van de regio met of zonder ui gemaakt wordt. In vrijwel alle Spaanse regio’s geniet je van tapas bij je drankje en de jamon Iberico – een Spaanse ham – wil je zeker niet missen.

Griekenland: van tzatziki tot gyros

Een van de populairste gerechten uit de Griekse keuken is tzatziki. Dit voorgerecht bevat yoghurt, komkommer en knoflook en wordt vaak gebruikt als dip voor het brood. Je kunt tzatziki ook als dip voor andere gerechten gebruiken, zoals het populaire gyros. Dit zijn varkensvleesreepjes of kipreepjes met speciale gyroskruiden. Een ander bekend gerecht is de moussaka, een ovenschotel met aardappel, gehakt, aubergine en bechamelsaus. In het zonnige Griekenland eet je de lekkerste salades met fetakaas en drink je als aperitief ouzo, een typisch Griekse alcoholische drank. 

Italië: van pizza en pasta tot Italiaanse koffie

Italië staat bekend om verschillende soorten eten, waaronder pizza en pasta. Eet bijvoorbeeld een heerlijke spaghetti carbonara of een pizza met vier soorten kaas erop. In de Italiaanse keuken is ook burrata een bekend begrip: een soort kaas die een mix van mozzarella en room lijkt. Natuurlijk proef je ook een typische lasagne wanneer je in Italië bent, net als heerlijk Italiaans roomijs. Italië staat ook bekend om haar koffiesoorten, zoals de espresso en de cappuccino. De verschillende regio’s hebben ieder eigen specialiteiten. Bijvoorbeeld: wat te eten in Napels? Kies voor de ragù Napoletano, een pasta met een traditionele vleessaus die uren heeft staan pruttelen.

Portugal: van pastel de nata tot visgerechten

De Portugese keuken kent verschillende specialiteiten, waaronder een aantal visgerechten en gerechten met zeevruchten. Een cataplana de marisco is een soort stoofpotje met daarin zeevruchten, wijn, tomaten en verschillende kruiden. Afhankelijk van wat er recentelijk gevangen is, worden de pannetjes met vis en zeevruchten gevuld. Typische vissoorten in Portugal zijn onder andere sardientjes en bacalhau, ook wel bekend onder de naam kabeljauw. Voor liefhebbers van toetjes en zoetigheid is er de pastel de nata: een bladerdeelhapje gevuld met pudding. Vergeet niet om port te drinken, een typisch Portugees drankje.

Frankrijk: van croissants tot escargots

Als je aan Frankrijk denk, denk je al snel aan alle lekkere dingen die je in de bakkerij kan halen. Het land staat bekend om de heerlijke croissants, baguettes en andere bakkersproducten. Er zijn echter ook een hoop typische Franse gerechten die een ideale avondmaaltijd vormen. Hierbij kun je denken aan de specialiteiten kikkerbilletjes of escargots, wat slakken zijn. Frankrijk staat tevens bekend om de quiche lorraine, ratatouille en coq au vin. Deze laatste specialiteit komt uit Bourgondië en het gerecht vertaald naar ‘haan in rode wijn’. Een andere klassieker in de Franse keuken is cassoulet, een bonenschotel met eend of gans en worstjes.

Speak Your Mind

*