De ingrediënten voor een geslaagde BBQ | Recepten.be De ingrediënten voor een geslaagde BBQ | Recepten.be

 

Recept - De ingrediënten voor een geslaagde BBQ

De ingrediënten voor een geslaagde BBQ
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

We hebben allemaal kunnen genieten van de eerste zonnestralen van het jaar. Wat hebben we dan toch een zin in de zomer met lekker weer, lekker eten en veel gezelligheid. Het begint natuurlijk meteen te kriebelen om een BBQ feest te organiseren, maar wat heb je daar eigenlijk allemaal voor nodig? Als je een feestje écht wil laten slagen, ben je niet met vlees alleen klaar. Lees snel verder hoe jij je klaarmaakt voor het BBQ feest van het jaar!

Een nette tuin

De uitstraling telt altijd mee en dat geldt dus ook voor je tuin, wanneer je daar een feest wil geven. Een tuin vol rotzooi oogt natuurlijk veel minder gezellig. Daarom is het verstandig om eerst je tuin eens goed aan te pakken. Begin eens met het leggen van een stukje kunstgras. Je zult zien dat je tuin daar al heel snel van op knapt, dat komt puur door de groene kleur. Dat geeft meteen veel sfeer in de tuin. Dan nog een paar planten hier en daar erbij en dan ziet jouw tuin er al snel stralend uit. Uiteraard kun je ook een bepaalde stijl aanhouden en meer veranderen, zolang het er maar netjes is. 

Een goede BBQ

Als je tuin netjes aan is gekleed in bijvoorbeeld Ibiza stijl, is het tijd om een goede BBQ uit te zoeken. Bij een feestje hoort natuurlijk ook een nieuwe gave BBQ. Er zijn zoveel verschillende soorten op de markt, dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Ga in ieder geval af op het type BBQ dat je wil. Wil je bijvoorbeeld aanrechtbladen eraan, zodat je er vlees op kunt leggen. Of ben je meer fan van de green egg, een hele bekende soort natuurlijk. Ga eerst op je gevoel af en vraag dan in de winkel nog eventueel om advies, zo kies je de beste BBQ. 

Een hele hoop eten

Zeg je BBQ, zeg je vlees en veel ook. Een BBQ zonder vlees is namelijk verre van compleet. Al kun je er natuurlijk wel andere gerechten bij serveren, want een BBQ met alleen maar vlees klopt ook weer niet. Zorg dus dat je genoeg vlees hebt voor iedereen en combineer dat met verschillende soorten vis. Vraag vooraf ook zeker naar de allergieën en dieetwensen van je gasten. Niet iedereen lust vis of eet vlees. Durf ook out-of-the-box te denken. Vlees bij de slager halen is lekker en makkelijk, maar wat kun je er nog meer van maken voordat het de BBQ op gaat? Bekijk anders eens deze recepten ter inspiratie. 

Bovendien is het aan te raden om veel stokbrood met kruidenboter in te slaan, want een BBQ is niet compleet als dat niet op tafel staat. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de rundvlees-, aardappel- en huzarensalade. Die salades horen gewoon bij een BBQ. Zorg ook altijd voor lekkere groenten, zoals bijvoorbeeld tomaten, komkommer en sla of laat wat bakken op de BBQ. Dat vele vlees moet uiteraard gecompenseerd worden. 

Vergeet ook zeker geen marshmallows op je lijstje te zetten. Dat is leuk voor de kinderen als iedereen uitgegeten is. En stiekem vinden sommige ouders dat natuurlijk ook nog hartstikke lekker.

Een lekker drankje

Een BBQ feest gaat al snel gepaard met alcohol. Een biertje past er bijvoorbeeld heel goed bij. Vele zullen dan grijpen naar een wit biertje, een radler of een fruitbier. Het zijn heerlijke drankjes met zomerse temperaturen en passen goed bij een BBQ. Maar, je kunt natuurlijk ook zelf zorgen voor een verfrissend drankje. Dat kan met alcohol, maar ook zonder alcohol. Met warme temperaturen komt de alcohol natuurlijk veel sneller binnen, dus zet in ieder geval een kan met water op tafel met bijvoorbeeld wat fruit en munt. Daarnaast kun je dan nog eventueel een cocktail serveren voor de liefhebbers.

Speak Your Mind

*