De beste ingrediënten voor een tuinfeest | Recepten.be De beste ingrediënten voor een tuinfeest | Recepten.be

 

Recept - De beste ingrediënten voor een tuinfeest

De beste ingrediënten voor een tuinfeest
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

De prijzen worden steeds duurder, maar dat moet ons er niet van weerhouden om het leven te vieren. Er zijn ongetwijfeld mooie momenten deze zomer waar bij stil gestaan moet worden. Vergeet nooit dat elke mijlpaal een reden is voor een feestje. Zoon of dochter geslaagd? Reden voor een feestje. Nieuwe baan? Vier het! Iemand jarig of een jubileum op het werk? Hang de slingers maar buiten en zet de BBQ maar vast aan! Deze zomer vier je natuurlijk elke gelegenheid buiten. Wat je daar dan allemaal voor nodig hebt, zetten we in dit artikel op een rijtje. 

Zorg voor een plan B

Hoewel het in de zomer boven de 30 graden kan worden, kennen we ook dagen dat het pijpenstelen regent. Met andere woorden, je kunt alle leuke feestjes in de zomer plannen, maar zekerheid heb je nooit. Daarom moet je altijd goed voorbereid zijn. Zorg dat je altijd een plan B achter de hand hebt. 

Het kan dan wel gaan regenen, maar vaak is de temperatuur dan nog steeds prima. Dat betekent dat je alsnog een feestje in de tuin kunt vieren, alleen wel moet je zorgen voor beschutting. Een partytent biedt dan een oplossing. Hier kan iedereen onder schuilen terwijl het regent. Ondertussen kan het feestje prima doorgaan. 

Creëer een chill hoek

Als je een feestje organiseert grijp je al snel naar de sta tafels. Dat betekent dat iedereen heel de middag of avond moet staan. Velen vinden dat prima, maar niet iedereen kan dat volhouden. Zorg daarom dat er ook genoeg zitplekken zijn. Met een loungeset wicker kom je al een heel eind. Zo hebben de mensen die er behoefte aan hebben altijd een plekje om even te zitten. Bovendien komt zo’n loungeset altijd van pas in de tuin. Het creëert meteen een chillhoek, die uitnodigt om op te gaan zitten. Heerlijk als je ‘s avonds thuis komt van werk om daar lekker in bij te komen. 

Zorg voor genoeg eten

Eten maakt het feestje. Dat is echt zo. Zorg altijd dat je genoeg lekkere hapjes op tafel hebt staan. Of je het nou kant-en-klaar koopt in de supermarkt of je een weekend lang staat uit te sloven in de keuken, zolang er maar hapjes op tafel komen. Meloen met rauwe ham is bijvoorbeeld zo’n gerechtje wat het goed doet op elk feestje. Voornamelijk in de zomer, want het is lekker fris. Thaise gehaktballetjes is ook een lekkernij dat je op tafel kunt zetten. Of wat dacht je van gehaktballetjes met mozzarella of lekkere mini wraps? Gevulde eieren mogen niet ontbreken op een feestje en een toastje met salades valt ook in de smaak. Je kunt zoveel maken als je wil qua snacks en lekkernijen. 

Voor de mensen die minder graag lang in de keuken staan, hebben we ook een oplossing gevonden. Steek gewoon de BBQ aan en maak er een BBQ feest van. Vooraf kun je wat tapas op tafel zetten die je ook net zo makkelijk bij de supermarkt haalt. Daarna kan iedereen genieten van een hamburger, saté spies of worst van de barbecue. 

Het voordeel hiervan is dat je waarschijnlijk het feest in de middag moet vieren. De BBQ is dan al een soort afsluiter. Dat betekent dat jullie lekker vroeg naar bed kunnen en niet tot laat in de nacht hoeven staan feesten. Iets te vieren hebben is namelijk leuk, maar als het bij jou thuis is kost het al gauw heel veel energie. 

Verdeel die energie dan ook zoveel mogelijk door vooral geen gastvrouw te gaan spelen. Zet genoeg koelboxen, ijskasten en ijsemmers klaar waar je de drank in koelt. Zo kan iedereen zijn eigen drankje pakken en ben je al een hele hoop ontzorgd. Op die manier kunnen jullie ook maximaal genieten van jullie eigen tuinfeestje.

Speak Your Mind

*