De beste barbecue ooit! | Recepten.be De beste barbecue ooit! | Recepten.be

 

Recept - De beste barbecue ooit!

De beste barbecue ooit!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

We zijn allemaal gek op barbecueën, nietwaar? Zodra er ook maar een enkele zonnestraaltje te zien is, halen we massaal de barbecues tevoorschijn en grillen we er op los! Tijd dus om de beste barbecue-tips voor dit jaar op een rijtje te zetten!

Vlees:

Waar het vroeger allemaal om vlees draaide, is de barbecue nu een gelegenheid om ook andere gerechten te proberen. Meer en meer moet het vlees plaatsmaken voor groente of vis. Soms tot ergernis van de ‘old school’ barbecue-liefhebber! Gelukkig kun je t ook mixen. Onze tip voor dit jaar: spiesjes! Varkensvlees is perfect geschikt voor spiesjes. Snijd het vlees in (niet te kleine) blokjes en rijg ze aan een spies. Het is lekker daar zelf vers fruit (bijvoorbeeld ananas) aan toe te voegen. Ook tomaat en ui geeft een beetje extra smaak aan het geheel. Tip: marineer het vlees eerst in yoghurt, knoflook en peterselie. Heerlijk!

Vis:

Vis is heel hard in populariteit aan het groeien de laatste jaren. Niet alleen is vis erg lekker op de barbecue, maar vis is ook iets lichter dan vlees. Bovendien is vis erg gezond! Dit jaar wordt zalm een zomerhit. Strooi een mix van peterselie, zout, peper, knoflookpoeder en oregano over de zalm en laat de vis eventjes liggen. Deze zalm is heerlijk met groente. Je kunt hem presenteren met spinazie, mozzarella en tomaatjes.

Vegetarisch:

Ook wanneer je vegetarisch bent, hoef je de barbecue niet over te slaan! Die vlees-spiesjes waar we over schreven? Daar kun je natuurlijk ook gewoon een vegetarische versie van maken. Als vegetariër rijg je dit jaar aubergines, paprika, courgette, champignons en aardappels aan de spies! Je kunt je groenten eerst heerlijk laten kennismaken met olijfolie en peper. Heerlijk!

Ga jij barbecueën dit jaar? Doe dat dan op een splinternieuwe barbecue! Beantwoord drie korte vraagjes over barbecueën en win een prachtige Weber barbecue!

Veel barbecue-plezier!

De beste barbecue ooit!, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Speak Your Mind

*