Cheese lover? Zo maak je de perfecte kaasplank | Recepten.be Cheese lover? Zo maak je de perfecte kaasplank | Recepten.be

 

Recept - Cheese lover? Zo maak je de perfecte kaasplank

Cheese lover? Zo maak je de perfecte kaasplank
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

We all love cheese! Don’t we?  Kaas is een soort van big deal en wie het uitgevonden heeft, zou eigenlijk een eigen nationale feestdag moeten krijgen. Heerlijk toch om een kaasplank te delen als aperitief of als dessert wanneer je met vrienden samenzit. Om zelf ook uit te blinken met de perfecte kaasplank, geven we je 4 tips!

1. Kies de kazen met zorg

Je kaasselectie is de essentie van het voor- of nagerecht, dus je wil niet per se zomaar wat pakken. Het is goed om een selectie van texturen en smaken te bieden; probeer kazen te kiezen die oud, zacht, stevig en blauw zijn. Je hoeft niet alle categorieën te serveren, maar het kan wel leuk zijn! Houd ook rekening met de voorkeuren van je gasten. Let op of iemand speciale dieetwensen heeft, zoals het serveren van kaas gemaakt van rauwe melk. Dat is misschien geen goed idee als je van plan bent om zwangere vrouwen uit te nodigen. Zorg ervoor dat je minimaal één bekende kaas serveert die altijd wel in de smaak valt. Je kan natuurlijk ook eens kijken of er aanbiedingen zijn bij de kazen, om zo iets nieuw te proberen.

2. Label elke kaas

Dit lijkt waarschijnlijk super voor de hand liggend, maar deden meer restaurants dit maar. Als je gasten een kaas proberen die nieuw is, dan willen ze waarschijnlijk weten wat het is. Natuurlijk kan je de namen de hele avond blijven herhalen als je wil, maar labels zijn een geweldige oplossing. Je kan knutselen met je labels of het zo eenvoudig maken als tandenstokers met bedrukte strookjes papier.

3. Sides zijn een must 

De helft van het plezier van het proberen van nieuwe kazen is ze uitproberen in combinatie met verschillende smaken. Zorg ervoor dat je bij je volgende kaasplateau allerlei soorten bijgerechten aanbiedt: crackers, stukjes stokbrood, jam, sausjes, chutneys, bessen, gesneden fruit en vergeet de wijn niet. Een kaasplank maken kan toch zo leuk en kleurrijk zijn!

4. Serveer de kaas in plakjes en een beetje warm

Altijd een goed idee om de harde kazen in plakjes te snijden, zo krijgen je gasten al meteen zin om toe te happen! Het is ook aangeraden om de kaas 30 minuten tot een uur voor het serveren op te warmen, koude temperaturen zouden de smaken kunnen dempen. Als je denkt dat je kaas een hele avond op tafel zal staan, zoek dan een creatieve manier om hem bedekt te houden; je zou hem bijvoorbeeld op een taartplateau of twee kunnen serveren. Want uitgedroogde kazen vinden we maar niks!

Speak Your Mind

*