Bier en eten. Vier tips | Recepten.be Bier en eten. Vier tips | Recepten.be

 

Recept - Bier en eten. Vier tips

Bier en eten. Vier tips
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Belgen houden wel van een biertje op z’n tijd. We zijn ervan overtuigd dat de beste bieren ter wereld in België gebrouwen worden en daar zijn we maar al te trots op. Dan nu de vraag: wat eten we bij een biertje? En welk bier is geschikt voor welk recept? Vijf tips.

Eet licht en drink licht of eet zwaar en drink zwaar
Wil je van zowel je hapje als je drankje proeven? Zorg dan dat ze altijd in verhouding tot elkaar staan! Dus wanneer je een vol, smaakvol bier drinkt, eet daar dan ook iets zwaarders bij. Een lekkere bockbier past bijvoorbeeld goed bij een vleesgerecht, terwijl witbier en vis een prima combinatie is!

Seizoensbieren vs seizoensgerechten
Eet je lekker met het seizoen mee? Drink dan ook met het seizoen mee! Zo probeer je gedurende het jaar niet alleen nieuwe recepten, maar drink je er ook steeds een biertje bij dat helemaal bij het jaargetijde past. Mosselen met witbier? Een aanrader!

Eet je vet? Drink bitter bier
Wanneer jij een lekkere vette hap kunt waarderen (op z’n tijd, uiteraard), dan is de juiste bier uitkiezen van belang. Bij romige en vette maaltijden of hapjes, kun je het best voor een bitter biertje gaan.

Vol gerecht? Drink bier met veel koolzuur
Veel mensen slaan bier over wanneer ze een vol gerecht eten. Maar bier met veel koolzuur voegt zeker iets toe! Het reinigt de mond en zet je smaakpapillen op scherp. Zo ben jij verzekerd van een optimale smaaksensatie!

Zo, van al dat bier heb ik dorst gekregen! Jij ook?

Speel dan mee en win een jaar lang gratis bier!

 

Bier en eten. Vier tips, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Speak Your Mind

*