5 originele manieren om de muur van de kinderkamer op te leuken | Recepten.be 5 originele manieren om de muur van de kinderkamer op te leuken | Recepten.be

 

Recept - 5 originele manieren om de muur van de kinderkamer op te leuken

5 originele manieren om de muur van de kinderkamer op te leuken
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Interieurstyling is niet voor iedereen weggelegd, maar dat is helemaal niet erg. De woonkamer, slaapkamer en keuken inrichten is misschien niet zo moeilijk, maar een kinderkamer inrichten kan wat moeilijkheden met zich meebrengen. Een baby wordt een kleuter en een kleuter wordt een tiener, dus de kamer is constant aan het veranderen. Het is daarom belangrijk om budgetvriendelijke manieren te vinden om de kinderkamer zo leuk, comfortabel en gezellig mogelijk te maken. Ben je op zoek naar leuke manieren om de kamer van je kind te pimpen op een eenvoudige en niet al te dure manier? Lees dan snel verder voor een paar handige tips!

1. Verf een muur met krijtverf

Een zeer eenvoudige manier om een saaie kinderkamer op te leuken, is door een muur met krijtverf te verven. Dit is een zeer budgetvriendelijke manier om de kamer wat originaliteit te geven. Krijtverf is eenvoudig te verkrijgen bij diverse winkels en makkelijk aan te brengen. Het enige wat je nodig hebt is een doos met krijt waarmee je zoon of dochter kan tekenen of schrijven op de muur. Het leuke van een krijtmuur is dat het constant in verandering is. Een tekening is eenvoudig uit te vegen om plaats te maken voor een nieuwe kunstwerk. 

2. Kies voor een mooie muursticker

Een tweede manier om de muur van een kinderkamer te pimpen, is door gebruik te maken van muurstickers. Mooie muurstickers zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en formaten. Personaliseer de ruimte met gave muurstickers voor de kinderkamer met dieren, cartoons of teksten. Kies uit verschillende thema’s of personaliseer zelf een sticker met een zelfgemaakte afbeelding, foto of tekst. 

3. Kies voor een accentmuur

De smaak van je kind zal voortdurend veranderen naarmate ze ouder worden en een eenvoudige budgetvriendelijke manier om de kamer op te leuken is door voor een accentmuur te gaan. De favoriete kleur van je dochter of zoon zal om de paar jaar veranderen, maar dit is geen ramp. Verf hoeft helemaal niet duur te zijn en een muur verven neemt slechts een paar uurtjes in beslag. Door voor een accentmuur te gaan in het groen, blauw, paars of oranje, kun je de rest van de muren van de kinderkamer wit laten. Hierdoor blijft de kamer rustig en niet te overweldigend met kleur.

4. Hang diverse lijstjes aan de muur

Een eenvoudige manier om de kinderkamer meer persoonlijkheid te geven, is door de muur te behangen met diverse lijstjes. Lijstjes hoeven helemaal niet duur te zijn, zeker als je ze in de kringloopwinkel koopt. Kies voor verschillende kleuren, materialen en formaten voor een unieke look. In de lijstjes kun je foto’s stoppen, maar ook tekeningen of knutselwerkjes van je zoon of dochter. 

5. Ga voor een originele muurschildering

Ook een muurschildering is een geweldige optie om persoonlijkheid toe te voegen aan een kinderkamer. Ben je geen schilder of heb je geen inspiratie, dan kan het erg duur zijn om iemand anders te betalen om er een te schilderen. Voor een meer budgetvriendelijk alternatief kun je eenvoudig zelf een muurschildering verven. Houd het simpel of zoek inspiratie op op internet. Een simpele manier om de kamer een unieke look te geven is door een diagonale streep te trekken op de muur en de twee vlakken twee verschillende kleuren te geven. Het is verstandig om hier complementaire kleuren voor te gebruiken om een echt statement te maken. Vergeet niet je waterpas en plakband te gebruiken, zodat het er professioneel uit ziet.

Speak Your Mind

*