5 gouden tips voor een geslaagd kerstdiner | Recepten.be 5 gouden tips voor een geslaagd kerstdiner | Recepten.be

 

Recept - 5 gouden tips voor een geslaagd kerstdiner

5 gouden tips voor een geslaagd kerstdiner
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Kerstmis is een periode van rust, naastenliefde en gezelligheid. Althans, dat zou het moeten zijn. Maar zoals wel vaker liggen de verwachtingen mijlenver van de realiteit. Van potjes die letterlijk en figuurlijk overkoken tot ontbrekende ingrediënten, wie thuis een kerstdiner organiseert mag zich aan een flinke uitdaging verwachten.  Omdat wij niet willen dat ook je bloeddruk de pan uitswingt, geven wij je alvast vijf tips voor een zorgeloos kerstfeest. 

Houd het simpel 

Keep it simple. We zeggen het ook nog eens in het Engels zodat je het zeker niet vergeet. Want zeg nu eerlijk, wat is er mis met een kalkoen of stukje wild met kroketten en veenbessen? Het is super eenvoudig om klaar te maken en vereist weinig culinaire expertise. Toch maken veel hobbykoks er hun missie van om tijdens de kerstperiode uit te pakken met tal van nieuwigheden. Maar wie zit er bij vriestemperaturen te wachten op huisbereide sushi of exotische teppanyaki? 

Maak een goede planning

Een goede planning is minstens negentig procent van het werk. Doe je kerstboodschappen daarom minstens enkele dagen op voorhand en dek je tafel zeker één dag op voorhand. Zo krijg je meteen een goed overzicht van de indeling.  Probeer ook zoveel mogelijk op voorhand klaar te maken. Denk maar aan het snijden van groenten, het maken van soep of het bereiden van sauzen. 

Durf delegeren

De grote dag is aangebroken maar ook jij verdient op tijd en stond rust. Je baat per slot van rekening geen restaurant uit maar doet dit enkel op vrijwillige basis. Daarom is het niet erg om je kinderen, partner of overige familieleden te betrekken in de pret. Laat je kleinste afruimen, zet je partner aan de afwas en laat oma de taart aansnijden. 

Maak het gezellig

Voor sfeer en gezelligheid wil jij toch ook een dikverdiende tien? Plaats daarom voldoende kaarsjes op tafel en dim de lichten voor een intieme sfeer. Verder blijven wij ook fan van een traditionele tafelbekleding. Is je kalkoen geflopt of valt je dessert door de mand? Met een gezellige inrichting – en met voldoende wijn achter de kiezen  – maak je als gastvrouw veel goed. 

Zorg voor een leuke activiteit

Hier kunnen we niet hard genoeg op hameren. Ook al tover je een Michelinster-waardig menu op tafel, wie zijn gasten niet enthousiasmeert is gedoemd om te mislukken. Zing Singstar op de PlayStation, snuif even de buitenlucht op of speel enkele leuke gezelschapsspelletjes aan tafel. Een creatieve geest als jij heeft sowieso wel iets in haar hoofd! 

5 gouden tips voor een geslaagd kerstdiner, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Speak Your Mind

*