3 tips voor een voordelig gerecht | Recepten.be 3 tips voor een voordelig gerecht | Recepten.be

 

Recept - 3 tips voor een voordelig gerecht

3 tips voor een voordelig gerecht
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

We willen allemaal gezonder eten. Alleen is het ook bekend dat gezonder eten, altijd meer geld kost. Dat geldt is er momenteel niet door de crisis. Hoe kun je daar nou het beste mee omgaan? Je zou kunnen afwisselen tussen gezond en ongezond eten en bewuster boodschappen kunnen doen. Vaker koken met restjes zou ook een optie kunnen zijn. Hieronder lees je nog 5 andere tips om een lekkere, maar voordelige maaltijd op tafel te zetten. Doe er je voordeel mee!

Tip 1: Goed inventariseren

We hebben onszelf de laatste jaren misschien iets te veel verwend. Dan gingen we boodschappen doen zonder lijstje en kwamen we met van allerlei lekkere dingen terug. Soms gingen deze op en soms verdwenen ze naar een tijd ook in de prullenbak. Dat laatste gebeurt vaak als je niet eerst inventariseert wat je nodig hebt. 

Zonder boodschappenlijstje weggaan is trouwens ook niet handig. Je loopt dan ten eerste het risico dat je veel vergeet. Hierdoor moet je nog eens terug, waardoor je weer in de verleiding komt om lekkere dingen te scoren en je bent meer benzine kwijt voor op en neer rijden. Het andere risico is dat je boodschappen meeneemt op de gok. Hierdoor eindig je bijvoorbeeld met een extra dozijn eieren, die je helemaal niet gaat gebruiken. Eer dat je ze nodig hebt, zijn ze alweer over datum. 

Inventariseer daarom goed wat er nog in huis is, voordat je boodschappen gaat doen. En vergeet vooral geen boodschappenlijstje te maken en mee te nemen. Zorg dat je je ook aan dat lijstje houdt. 

Tip 2: Foodbag

De Belgische foodbag is echt een grote aanrader als je vaak inspiratieloos bent. Foodbag is namelijk een maaltijdbox die je aan huis kunt bestellen. Er zitten dan ingrediënten in om de maaltijden te koken die jij zelf hebt uitgezocht. Het koken is vrij simpel en is vaak ook kant-en-klaar. 

Dat bespaart je in alle opzichten tijd en geld. Je hoeft namelijk niet langer meer naar de supermarkt om ingrediënten te halen. Je hebt ook nooit meer de kans dat je een ingrediënt bent vergeten of deze uitverkocht is. En het wordt allemaal bij je thuis bezorgd, helemaal compleet. Zoek vandaag nog jouw gerechten uit, bestel de box op deze website en profiteer van alle voordelen. Op zo’n maaltijdbox zit namelijk regelmatig korting, wat een mooi bijkomend voordeel is. 

Bovendien ben je erg gevarieerd aan het eten en leer je elke keer weer nieuwe gerechten kennen. Dat is natuurlijk ook een groot bijkomend voordeel. De ingrediënten zijn immers vers en komen lokaal van eigen bodem. Zo weet je zeker dat je gezond aan het eten bent en daar hoef je zelf niet eens zoveel moeite in te steken. 

Tip 3: Too Good To Go Box

Sommige producten gaan nou eenmaal snel over de datum. Daar kun je heel weinig aan doen. Waar supermarkten en andere winkels het vroeger weggooide, willen ze er nu een betere bestemming aan geven. Dat betekent dat ze al die spullen verzamelen die bijna over de datum zijn en daar een box van maken. De box wordt ook wel de ‘Too Good To Go Box’ genoemd. Hierin zitten dus producten die tegen de datum aan zitten, maar waar je zelf nog wel van kunt genieten. 

De box scoor je al voor een klein bedrag. Meestal zit er qua waarde wel 3 of 4 keer zoveel in. Wees eens creatief en probeer daar een heerlijke maaltijd van te maken. Wellicht heb je nog wel een paar kleine dingen nodig, maar dan ben je lang niet zoveel kwijt als voor een complete maaltijd. Probeer dan ook vaker zo’n box. Het gaat er namelijk echt voor zorgen dat je voordelig kunt koken.

Speak Your Mind

*