3 Redenen om af te vallen met dieet shakes | Recepten.be 3 Redenen om af te vallen met dieet shakes | Recepten.be

 

Recept - 3 Redenen om af te vallen met dieet shakes

3 Redenen om af te vallen met dieet shakes
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Afvallen, we hebben er allemaal wel eens over nagedacht of het daadwerkelijk gedaan. Daarom weten we ook dat afvallen een proces is, het gaat niet van de een op de andere dag en al zeker niet vanzelf. Je moet er echt wat voor over hebben, met name een verandering in je ritme. Bovendien heb je een goed schema, motivatie en discipline nodig om je doel te bereiken. We hebben allemaal wel eens gehoord van intermittent fasting, wat ook zeker een goede manier is van afvallen. Maar, heb je ook wel eens dieet shakes geprobeerd?

Wat zijn dieet shakes?

Dieet shakes zijn uiteraard samengesteld om af te vallen. Ze worden ook wel eens proteïne shakes of eiwitshakes genoemd. Ze zijn ideaal als je kilo’s kwijt wil raken, omdat er precies de juiste ingrediënten in zitten om af te vallen. Let alleen wel op dat je de juiste shakes kiest. Niet elke shake bevat groenten, wat juist wel heel belangrijk is. Groenten zijn natuurlijk altijd belangrijk, want die bevatten vitaminen en mineralen. Dat zijn ingrediënten die je ook juist binnen moet krijgen als je een paar kilo kwijt wil raken. Maar, hoe kun je dan afvallen als een shake dezelfde ingrediënten bevat dan een maaltijd? De truc van een shake is dat er minder calorieën inzitten, dan in een volledige maaltijd. En dat is precies de reden waarom je ook kilo’s kwijt raakt. Door dieet shakes te drinken, krijg je minder calorieën binnen dan voorheen en daardoor val je af. 

Reden 1: Je valt er van af

De belangrijkste reden om een eiwitshake te nemen is natuurlijk dat je erdoor afvalt. We hebben net al verteld dat je door het lagere calorie gehalte af kunt vallen. Dat werkt dus als volgt. Je krijgt minder calorieën binnen dan dat je gewend bent. De calorieën worden uiteraard afgebroken als je energie verbruikt. Doordat er geen calorieën over zijn als energiebron, gaat je lichaam op zoek naar een andere bron om energie uit te halen en dat zijn je vetreserves. Door die af te breken, omdat je de reserves gebruikt als energie, val je dus op een gezonde manier af. 

Reden 2: Eiwitten stillen je honger

Een dieet is altijd lastig vol te houden, voornamelijk als je lekkere dingen in huis hebt liggen. Iedere keer dat je eten voorbij ziet komen, krijg je een honger gevoel. Dit is voornamelijk zo als je van je dieet minder mag eten. Daarom is een eiwitshake als maaltijdvervanger zo fantastisch. Doordat je eiwitten eet, voorkom je dat je honger krijgt. Het hongerhormoon wordt namelijk niet aangemaakt als je eiwitten eet. Hierdoor wordt er ook niet naar jouw hersenen geseind dat je honger hebt. Dat hongerhormoon wordt niet aangemaakt, omdat eiwitten heel langzaam verteren. Je kunt daardoor veel langer op een maaltijd teren en je krijgt geen seinen dat je trekt hebt. Zo’n dieet shake is daarom een verstandige keuze als je af wil vallen. Grote kans dat je verlangen naar chocolade en alle andere ongezonde producten dan eindelijk eens stopt. 

Reden 3: Ideaal om te combineren

Met dieet shakes alleen kun je heus wel wat kilo’s kwijt raken. Maar het werkt natuurlijk nog beter als je verschillende afval trucs met elkaar combineert. Doordat je minder calorieën tot je neemt en daardoor je vetverbranding wordt gestimuleerd is natuurlijk een gegeven. Maar, je kunt er ook voor zorgen dat je nog meer energie verbrand door meer te bewegen. Dat kan natuurlijk door te gaan sporten. Ervaring leert dat niet iedereen daar fan van is en het ook moeilijk is om vol te houden. Begin daarom klein en ga bijvoorbeeld veel meer wandelen dan dat je voorheen deed. De 10.000 stappen challenge is bijvoorbeeld een mooie stok achter de deur!

Speak Your Mind

*