3 keer kwaliteitsvlees voor een geslaagde BBQ | Recepten.be 3 keer kwaliteitsvlees voor een geslaagde BBQ | Recepten.be

 

Recept - 3 keer kwaliteitsvlees voor een geslaagde BBQ

3 keer kwaliteitsvlees voor een geslaagde BBQ
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Groenten zijn geweldig, maar een BBQ is niet compleet zonder een heerlijk sidderend stuk biefstuk op het grillrooster. Als we straks weer lekker mogen barbecuen met z’n allen, gaat het dak eraf, wees daar maar zeker van! Wij selecteerden alvast drie uitermate smaakvolle stukken rundvlees van de bovenste plank waarvan je bij het lezen alleen al je vingers zal willen aflikken. Let’s go!

Picanha

We nemen je mee naar het prachtige Brazilië. Want daar komt dit, voor sommigen nog onbekende, hoogstaand gemarmerd rundvlees vandaan. Of tenminste, daar eten ze picanha op heel regelmatige basis. Niet verwonderlijk, want dit deel van het rund bevindt zich achteraan bij het staartstuk en is dus lekker mals. Bovendien heeft het een mooi vetrandje dat zorgt voor een unieke smaakervaring. Terwijl Picanha vroeger niet zo bekend was, kan je het nu bij meer verfijnde vleeshandelaars verkrijgen. Gelukkig maar, want eens je dit stuk vlees hebt geproefd, wil je waarschijnlijk niets anders meer. Picanha eten we traditioneel met een pittige Chimichurri-saus. Chimi wat? chi-mee-chuor-ree! Deze frisse dressing met vers gehakte peterselie, pepertjes, look, olijfolie, azijn en een snufje zout geeft een hele andere dimensie aan je Picanha.

Wagyu

Welkom in Japan! Het land van sushi en de gerenommeerde wagyubeef!

Echte wagyu ondergaat erg strenge controles. Dit om de kwaliteit hoog te houden en imitaties tegen te gaan. Al eens van ‘Wagyu grades’ gehoord? Dit is de mate van marmering in het stuk vlees. Verder wordt wagyu ook beoordeeld op onder andere kleur, kwaliteit van het vet en de ‘genetica rate’ van het rund. Zo zie je maar: geen flierefluiters, daar in Japan, no siree: kwaliteit en keurmerk staan voorop, daar ziet de ‘Japanese Meat Grading Association’ nauwgezet op toe.

Tomahawk

Nog een culinair hoogstandje van formaat is de Tomahawk. Het is een sappig en zacht stuk vlees dat smelt op de tong met een lang bot eraan. Het vlees is echt on-ge-looflijk lekker als je het op de juiste manier bereidt. En laat dat een meevaller zijn, want Tomahawk is zoals zowat elke stuk steak helemaal niet zo moeilijk te bereiden. Gewoon op de barbecue of met wat extraatjes zoals rookhout voor een uitmuntende smaakbom op je bord. Een slaatje, gegrilde groentjes en een aardappel in de schil erbij en klaar is kees.

Dus zet die fancy fles rode wijn al maar klaar en maak gauw een whatsapp groep aan voor de eerste BBQ van de zomer, want met deze fantastische stukken vlees kan het feest niet snel genoeg beginnen!

Speak Your Mind

*