10 gezonde snacks voor tijdens het sporten | Recepten.be 10 gezonde snacks voor tijdens het sporten | Recepten.be

 

Recept - 10 gezonde snacks voor tijdens het sporten

10 gezonde snacks voor tijdens het sporten
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tijdens het sporten verbrand je calorieën. Dat betekent automatisch ook dat je honger krijgt. Om die honger te stillen is het verstandig om eiwitrijke snacks te eten. Hoe meer eiwitten je eet, hoe meer verzadigd je je voelt. Dat is een goed teken, want dat betekent dat jij het gevoel hebt dat je vol zit. Daardoor ga je niet meer eten. Maar, wat zijn nou 10 gezonde snacks om tijdens het sporten te eten?

Een banaan

De eerste snack die je goed kunt eten voordat je gaat sporten is een banaan. Dit stuk fruit bevat vezels en koolhydraten en geeft je energie. Dat is net wat je nodig hebt met sporten. Een ander voordeel is het hoge gehalte kalium. Dat zorgt ervoor dat je minder snel zal uitdrogen. 

Een bord havermoutpap

Van een kleine portie havermoutpap krijg je al veel energie. Dit tussendoortje bevat namelijk ook weer koolhydraten die je langdurig van energie kunnen voorzien. Eventueel kun je er nog fruit aan toevoegen voor extra energie.

Kwark met fruit

Dit tussendoortje is vooral aan te raden na het sporten. De eiwitten van de kwark zorgen ervoor dat je spieren kunnen herstellen en vergroten. Het fruit geeft je weer de nodige energie, wat na een stevige workout wel nodig is.

Een heerlijke smoothie

Ben je niet zo’n kwark liefhebber? Probeer dan juist een smoothie uit. Deze kun je ook maken met fruit en een zuivelproduct. Het geeft daardoor dezelfde voordelen als het kwark met fruit. Beide ingrediënten zijn nodig na een workout. 

Een lekkere eiwitreep

Of je nou extra eiwitten binnen wil krijgen of juist energie wil na een intensieve workout, een eiwitreep is altijd een goed idee. Het is een lekker, maar vooral ook praktische snack, die iedereen graag aan zijn sportschema toevoegt. Mocht je een keer niet ontbeten hebben, dan volstaat de reep ook zeker als ontbijt. Eiwitrepen stop je gemakkelijk in je tas en heb je daardoor ook altijd bij. Voor wie extra eiwitten binnen wil krijgen is dit een ideaal tussendoortje. 

Een handje noten

Iedereen die veel sport zou veel noten moeten eten. Noten bevatten namelijk veel verzadigde eiwitten, vezels en mineralen. Zorg er wel voor dat je het bij een handje noten houdt. Er zitten namelijk veel calorieën in, zelfs meer dan je denkt. Daardoor eet je er ook snel te veel van. Houd jezelf daarom aan een handje noten per dag.

Een gekookt ei

Heb je weinig tijd? Dan is een gekookt ei altijd een goed tussendoortje. Je kunt van tevoren al eieren koken, zodat je altijd een gekookt eitje mee kan nemen. Is een ei niet genoeg voor je? Dan kun je het ei altijd nog op een cracker eten. Die cracker zorgt weer voor de nodige koolhydraten, dus het blijft een gezonde snack.

Een volkoren boterham

Een volkoren boterham met eiwitrijk beleg is zowel voor als na het sporten heel gezond voor je. Je kunt denken aan hummus en hüttenkäse als broodbeleg. Deze bevatten namelijk weer eiwitten die zo belangrijk zijn.

Een handje dadels

Dadels zijn een superfood en worden door veel sporters gegeten. In een dadel zit veel vitamine B, kalium, ijzer en magnesium. Daarom zijn sporters ook zo’n fan van dadels. Ze geven een flinke energieboost, mede door de natuurlijke suikers.

Een chocoladereep

Dit klinkt heel tegenstrijdig, omdat chocolade juist bij de ongezonde snacks hoort. Toch kan het ook een gezond tussendoortje zijn. Daarvoor moet je wel chocolade in zijn puurste vorm nemen. Pure chocolade zit namelijk vol met antioxidanten en mineralen. Bovendien is pure chocolade goed voor je bloedcirculatie en bloeddruk. 

Speak Your Mind

*