Recepten - lent-ui
Thaise vissoep
Een maaltijdsoep is een leuke en gezonde manier om je weekmenu van extra variatie te voorzien. Door voor overwegend Thaise ingrediënten te kiezen geef je er zelfs een extra twist aan. Laat je verleiden door de ronde smaak van deze soep met kokos, tomaat,, curry, soja, vis, scampi en knapperige groentjes.
Tags: Azië, curry, currypasta, exotisch, gezond, groene curry, kabeljauw, kokosmelk, kokosroom, koriander, lent-ui, low-carb, maaltijdsoep, mager, Oosters, Orientaals, Pangasius, paprika, peultjes, rode curry, scampi, soep, sojasaus, Thailand, Thais, Thaise vissaus, Thaise vissoep, tilapia, tomatenblokjes, vis, vissaus, wereldkeuken, witte vis
Sint-jakobsnoten op Vietnamese wijze
Wie op zoek is naar een feestelijk hapje kan niet rond Sint-Jakobsvruchten. Ze zijn niet goedkoop, maar eenvoudig bereid en met talloze ingrediënten te combineren. De amuse in dit recept haalt inspiratie in het verre oosten: het sausje is gebasseerd op typisch Vietnamese technieken en smaakmakers.
Tags: amuse, coquilles, feestelijk, gember, hapje, kaneel, knoflook, lent-ui, look, marinade, marineren, Oosters, Orientaals, Sint-Jakobsnoten, Sint-Jakobsvruchten, soja, sojasaus, steranijs, stroop, tapa, tapas, Vietnam, Vietnamees, vissaus, voorgerecht, wereld, wereldkeuken, zeekraal