Zo geef je een beangstigend halloweenfeestje | Recepten.be Zo geef je een beangstigend halloweenfeestje | Recepten.be

 

Recept - Zo geef je een beangstigend halloweenfeestje

Zo geef je een beangstigend halloweenfeestje
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Op 31 oktober komen alle monsters, mummies en heksen tot leven. Het is de griezeligste dag van het jaar! Wil jij dit jaar een huiveringwekkend halloweenfeestje geven? Wij vertellen je wat zeker niet mag ontbreken.

Onheilspellende decoratie

Halloween is het perfecte excuus om je woning om te toveren tot een spookhuis. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer enge taferelen in je woonkamer. Je kan alle decoratie kopen of zelf enge versieringen maken. Met een aantal spinnenwebben, kaarsjes en spannende muziek kom je al een heel eind. Ben jij een knutselaar? Probeer dan eens zelf vleermuizen of spoken te maken. Ook met gekleurd papier en een beetje knip-en-plakwerk kan je een heleboel decoratie maken, denk maar aan een grafsteen, spinnen of andere monsters. Een uitgeholde pompoen mag natuurlijk ook niet ontbreken.

IJzingwekkend lekkere hapjes

Halloween koekjesEen hele avond griezelen kan toch niet zonder wat lekkers op tafel te zetten. Ga voor een volledige menu, beginnend met pompoensoep met spinnen (gehaktballen met spaghetti pootjes) of maak een aantal hapjes klaar waar je de hele avond van kan smullen. Denk bijvoorbeeld aan mummie worstenbroodjes en mini spinnenweb pizza’s. Wat zeker niet mag ontbreken op een halloweenfeestje, dat zijn snoepjes en andere lekkere zoetigheden zoals koekjes in enge vormen en Oreo’s met pootjes. 

Dit klinkt allemaal erg lekker, maar gezond is het niet. Probeer ook een aantal gezonde varianten op tafel te zetten. Zeker voor kinderen is al die suiker geen goed idee. Leg bijvoorbeeld een aantal gesneden wortelen, bloemkool en tomaatjes op een bord samen met een heerlijke dip. Om het wat enger te maken kan je er een beetje ketchup over spuiten, dat lijkt al snel op bloed. Ook zijn er een heleboel manieren om groenten te verwerken in gebakjes. Heb je ooit al eens gehoord van brownies met courgette? Je proeft het verschil bijna niet, je kinderen en gasten zullen nooit weten dat ze tegelijk een portie groenten binnen krijgen. 

Gruwelijke Activiteiten

Al is een thriller marathon altijd een goed idee, toch kan het na een tijdje saai worden. Organiseer daarom dus zeker een aantal leuke activiteiten. Doe een enge halloweenwandeling in de buurt,  speel een aantal spelletjes of lees gruwelijke verhalen. Een pompoen uithollen is ook een leuke activiteit om samen te doen net zoals koekjes in de vorm van spoken of heksen maken. Organiseer je een kinderfeestje,zorg dan voor wat buitenactiviteiten zodat ze zeker moe zijn tegen het einde van de avond. Kinderen hebben gelukkig veel fantasie, ze vermaken zich al met een aantal bezems en dracula tanden.

Met deze tips zal jouw feestje zeker een succes worden. Laat het griezelen maar beginnen!

Speak Your Mind

*