Met dit stappenplan kies je een mooie nieuwe keuken | Recepten.be Met dit stappenplan kies je een mooie nieuwe keuken | Recepten.be

 

Recept - Met dit stappenplan kies je een mooie nieuwe keuken

Met dit stappenplan kies je een mooie nieuwe keuken
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Toen jullie hier pas kwamen wonen was het niet de eerste prioriteit. Nu jullie een aantal jaren verder zijn merk je wel dat de keuken aan vervanging toe is. De gebruikssporen zijn goed te zien en sommige keukenkastjes hebben echt hun beste tijd gehad. Jullie zullen er toch echt aan moeten geloven en een nieuwe keuken aan gaan schaffen. Alleen hoe kies je een nieuwe keuken? Dat is eigenlijk heel simpel zolang je onderstaand stappenplan volgt.

Stap 1: Zoek inspiratie

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat je mooi vindt. Misschien hebben jullie wel bepaalde wensen. Er is zoveel op de markt te vinden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is het wel goed om op zoek te gaan naar inspiratie. Anders weet je ook niet waar je allemaal uit kunt kiezen bij een keuken kopen.

Je kunt allerlei woonwinkels afgaan, zoals bijvoorbeeld de IKEA. Daarnaast kun je ook veel tijd doorbrengen op het internet. De meeste inspiratie wordt daar op gedaan ondanks dat je vaak een beter beeld krijgt in een winkel. Pinterest is een goede optie om online inspiratie op te doen. Kun je daarop niets vinden? Dan moet je zeker even TikTok raadplegen. Deze twee platformen zijn namelijk echt de verzamelplekken om inspiratie op te doen voor onder andere een keuken.

Stap 2: Bepaal de opstelling

Je hebt nu inspiratie gevonden voor de kleuren en de materialen. Er zijn een hoop verschillende keukens de revue gepasseerd, maar het is nu tijd om een keuze te gaan maken. Wordt het een hoekkeuken? Wordt het een keuken met een keukeneiland? Je staat natuurlijk helemaal vrij in deze keuze. Het ligt er maar net aan wat jullie smaak is en wat je allebei mooi vindt.

Waar je wel rekening mee kunt houden is de opzet van je woning. In sommige huizen past bijvoorbeeld geen hoekkeuken en al helemaal geen kookeiland. Dat zijn dus wel zaken waar je rekening mee moet houden, voordat je verliefd wordt op een keuken. 

Weet je toch zeker dat je een kookeiland wil en past dat eigenlijk niet in de huidige ruimte? Dan kun je er altijd nog over nadenken om een stuk aan te bouwen. Uiteraard moet dat wel zijn toegestaan. Het is in ieder geval een mogelijke oplossing als je je zinnen op een bepaalde keuken hebt gezet. Aan de ene kant ben je meer geld kwijt dan je eigenlijk wilde. Aan de andere kant was die aanbouw er anders een jaar of twee later misschien gekomen. 

Stap 3: Definitief een keuken bestellen

Je hebt veel inspiratie opgedaan en uiteindelijk de opstelling gekozen. Dan is het nu tijd om de keuken daadwerkelijk te gaan bestellen. Als het goed is weet je precies wat voor kleuren de keuken moet krijgen. Je weet de kleur van de kasten en de kleur van het aanrechtblad. Ook de materialen heb je helder in je hoofd of ergens genoteerd.

Na alle inspiratie opdoen is het ook duidelijk geworden dat er een quooker, waterdispenser, inbouwafzuigkap en inbouwkoffiezetapparaat moet komen. In principe zijn dan alle wensen besproken en heb jij als het goed is de keuken van je dromen samengesteld. Hopelijk is jouw partner het ook eens met alle keuzes. Dan is het tijd om de keuken definitief te gaan bestellen. De keuken wordt dan helemaal naar jullie wens gemaakt en over een aantal weken bij jullie thuisbezorgd.

Dat wachten maakt in deze toch niet uit, want je hebt nog een keuken te slopen en wellicht nog een uitbouw te verrichten. Die lekkere recepten zul je de komende tijd dus ergens anders moeten bereiden.

Speak Your Mind

*