VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Minipizza’s van courgette (Sandra Bekkari)
Het gevaar van allerlei lekkere hapjes op feestelijke momenten is dat je buik snel vol raakt en het niet noodzakelijk gezonde dingen waren. Daar weet Sandra Bekkari een oplossing voor: simpele maar lekkere mini-pizza’s van courgette en tomaat. Verrassend, licht en gezond maar overheerlijk!
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
10minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
10minuten
Ingredients
Instructions
  1. Doe de tomatenblokjes, knoflook, amandelmeel en basilicumblaadjes in een blender. Mix fijn.
  2. Breng de tomatensaus op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.
  3. Versnijd de courgette in plakjes van ongeveer één centimeter dik. Schik ze op een bakplaat, bedekt met bakpapier.
  4. Lepel op elk stukjes courgette wat tomatensaus. Doe daar wat stukjes Parmaham en enkele pijnboompitjes op.
  5. Werk de mini-pizza’s af met wat gedroogde oregano en tot slot geraspte mozzarella.
  6. Laat ze ongeveer 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°), tot de kaas goudbruin is. Serveer meteen, smakelijk!