VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gegratineerde mosselen met zeekraal
Wie een exquis voorgerecht zoekt dat niet zwaar op de maag ligt, moet niet verder zoeken. Door de mosseltjes te gratineren met een lekkere saus en wat Parmezaanse kaas, maak je er heerlijk eenvoudige hapjes van. Wat licht opgebakken zeekraal past er perfect bij – bij voorkeur met een fris glaasje witte wijn.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de mosselen. Doe ze in een kookpot met een flinke scheut witte wijn en peper. Laat opkoken tot ze opengaan (schud nu en dan op).
  2. Snipper ondertussen de peterselie en knoflook fijn. Meng met het paneermeel en zet opzij.
  3. Maak de mosselen los. Schik elke mossel op één schelp. Verdeel over een ruime ovenschaal of bakplaat. Zet de ovengrill op.
  4. Zeef het kookvocht van de mosselen. Zet 1dl opzij.
  5. Smelt de boter in een steelpan. Roer er de bloem door en laat even inkoken zodat de bloemsmaak verdwijnt.
  6. Roer de melk en het mosselvocht door de roux. Klop los met een garde en laat rustig opkoken tot een sausje.
  7. Werk de saus af met peper, zout, de Parmezaanse kaas en eidooier.
  8. Doe op elke mossel een koffielepel saus, gevolgd door een lepeltje van de peterseliemengeling.
  9. Laat de mosselen enkele minuten grillen in de oven.
  10. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een pan. Roerbak de zeekraal. Breng op smaak met peper en enkele druppels citroensap.
  11. Serveer de gegrilde mosseltjes op een schepje zeekraal. Smakelijk!