VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Pastagratin met chipolata (Colruyt)
Het buitengewone voordeel aan pasta is dat je er alle kanten mee uit kan. Doorgaans denken we aan zomerse gerechten, maar een hartverwarmende ovenschotel – heerlijk gegratineerd met kaas – is zeker zo goed. Dit toffe recept met stukjes chipolata en een heerlijk tomatensausje van Colruyt is pure comfort food!
Porties Prep Tijd
5personen 30minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
5personen 30minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ruime stoofpot. Laat de gesnipperde ui en knoflook even fruiten.
  2. Versnijd de venkelknol in kleine stukjes (ca. 1 cm) en laat mee stoven.
  3. Voeg de gepelde tomaten toe en verkruimel de bouillonblokjes. Vul aan met het vocht van de mozzarella. Kruid met peper, zout en een handvol vers gesnipperde basilicum.
  4. Roer om en laat de saus een half uur afgedekt pruttelen.
  5. Bak ondertussen de chipolata-worstjes gaar in een andere pan. Versnijd daarna in stukjes van 1 à 2 centimeter en houd opzij.
  6. Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in een ruime hoeveelheid gezouten water.
  7. Giet de gegaarde pasta af en roer door de tomatensaus. Kruid desgewenst bij met peper en zout.
  8. Stort de helft van de pasta uit in een ruime ovenschaal. Verdeel daar de stukjes worstjes over en overgiet tot slot met de rest van de pasta.
  9. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en schik over de pasta. Vul aan met de geraspte Gruyère.
  10. Laat de pasta gratineren gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven (200°). Zet eventueel ook de grillfunctie op voor een extra-mooi korstje.
  11. Serveer de pasta vers uit de oven, bestrooid met enkele blaadjes basilicum. Lekker met rode wijn en eventueel een vers ciabatta-broodje. Smakelijk!