VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Linguine met spinaziepesto en balletjes
De typische pesto Genovese (basilicum, knoflook en Parmezaanse kaas) is natuurlijk niet de enige manier waarop je dit stevige sausje kan bereiden. In dit recept maken we een pesto op basis van spinazie, een heerlijke variant die je net als de klassieke pasta pesto best serveert met linguine. De gehaktballen maken het festijn compleet, al kan je ze gerust achterwege laten indien je liever vegetarisch eet.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Gehaktballen (optioneel)
Linguine met spinaziepesto
Instructies
  1. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, een snuifje peper en voldoende zout.
  2. Rol gehaktballetjes ter grootte van een pingpongbal en bak ze aan in een klontje boter tot ze rondom gekleurd zijn en voldoende gaar.
  3. Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in een royale hoeveelheid gezouten water.
  4. Rooster ondertussen de cashewnoten in een pan met antikleeflaag tot ze goudbruin zijn.
  5. Doe de geroosterde noten in een blender. Voeg de spinazie, enkele takjes peterselie, gemalen Pecorino, een flinke scheut olijfolie, peper en zout toe.
  6. Mix alle ingrediënten tot een smeuïge, stevige saus. Voeg indien nodig extra olijfolie, peper of zout toe.
  7. Giet de pasta af en roer er de pesto onmiddellijk door. Maak de saus desgewenst wat losser met een beetje van het kookvocht of nog een scheut olijfolie.
  8. Serveer de pasta in diepe borden. Werk af met enkele gehaktballen en een paar plukjes peterselie. Smakelijk!